SGK sorgulama ve SSK sorgulama yapın, prim gün sayınızı hesaplayın!

06.12.2015
82
SGK sorgulama ve SSK sorgulama yapın, prim gün sayınızı hesaplayın!

SGK sorgulama ve SSK sorgulama yapın, prim gün sayınızı hesaplayın! SGK sorgulama ve SSK sorgulama işlemlerini yaparak bugüne kadar yatırmış olduğunuz prim gün sayılarını hesaplayabilirsiniz. Bu işlemleri nasıl yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

Kendini sürekli olarak yenileyen internet sistemi sayesinde bizler büyük kolaylık sahibi olmuşuzdur. Dünya çapından ilerleyen internet sistemi sayesinde bizler çoğu işlemlerimizi yaparken büyük kolaylık yaşarız. Yaşamış olduğumuz bu kolaylık ve pratiklik sayesinde işlemlerimizi çok daha kısa bir süre içinde yapabilme imkânı tanımış oluruz. Bizler de bu internet teknolojisine büyük ilgi göstermişizdir. Aktif biçimde bu sistemlerden yararlanabiliriz. Biz vatandaşların internet sistemine böylesine ilgi gösterdiğimizin devletimizde farkındadır. Bu nedenle de bizlere sunulmuş olduğu pek çok hizmet vardır.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Online biçimde sunulan hizmetleri bizler yoğun bir şekilde kullanmaktayız. Devletimiz tarafından bizlere sunulmuş olan bu online hizmetlerden en aktif biçimde kullanılan kurum ise Sosyal Güvenlik Kurumudur. Hele ki biz vatandaşların bu işlemleri yoğun biçimde kullandığımızın farkındadırlar. Bu nedenle de Sosyal Güvenlik Kurumu online işlem yapma kapasitesini daha da arttırmıştır. Biz vatandaşlar olarak da Sosyal Güvelik Kurumu hizmet kapısı üzerinden en çok kullanılan iişlem ise SGK hizmet dökümü ve SSK sorgulama işlemizidir. Hayatımız boyunca karşımıza halletmemiz gereken işler çıkar. Bu işlemlerin sırası sayısı ve türü oldukça farklıdır. Lakin ne kadar farklı olursa olsun bizler bu işlemleri yapmaya mecbur kalırız. Gelişen ve daima ilerleyen internet teknoloji içinde artık az da olsa işlerimiz daha da hafiflemiştir. Çünkü artık günümüzde kullanılan ileri teknoloji sayesinde vatandaşların işlem yaparken ki harcadığı zaman daha da azalır ve bu sayede de hiç vakit kaybı yaşamamış olurlar. Genelde bu tarzda ki kamu işlemlerinde ilgili binaya gitmek gerekir. Ama bu binalara gidip işlemlerimizi halletmek içinde sıra almamız ve sıramızın gelmesini beklememiz gerekir. Bu da oldukça yorucudur. Yani kendilerine sıra gelmesi zaman alabilir. Mesai saatlerine sığmayabilir bu nedenle işlemleri ertesi güne sarkabilir. Bu nedenle vatandaşların sinirleri bozulabilir. Böyle aksaklıklar olmaması için boşuna sıra bekleyerek vakit kaybetmek istemezler.

Bizlerin kamu işlemlerini, bankacılık işlemlerini gerçekleştiremeleri hiç de kolay değildir. Daha kısa süre içerisinde işlemlerini yapabilmek isterler. İşte tam da bu sırada imdatlarına internet yetişir. İnternetteki online işlemleri kullanım tüm dünyada harekete geçmiştir. Ve haliyle ülkemizde bu gelişen teknolojiden geri kalmamış, dünyada ki bu teknolojik ilerlemeleri yakından takip etmiştir. Böylelikle internetin kullanım alanı oldukça artmıştır. İnternetten online sistem sayesinde hiç sıra beklemeden, mesai saati fark etmeksizin işlemlerini halledebilirler. İnternetteki bu uygulamaları aktif bir şekilde kullanan kurumlardan biri de Sosyal Güvenlik Kurumudur. Artık günümüz ilerleyen teknolojisinde SGK hizmet dökümü belgesi online yapılabilen bir işlemdir. Online biçimde SGK hizmet dökümü alabilmek için vatandaşların öncelikle işlem yapabilmeleri için bir şifre almaları gerekir. Bu nedenle hemen e-devlet şifresi temin etmeleri gerekir. E-Devlet sisteminden yararlanabilirler. Bu sisteme giriş yapabilmek için ise öncelikle sistem şifresi almaları gerekir. Hemen en yakınızda bulunan PTT şubesine başvurmanız gerekir. Sonra buradaki görevliye e-Develt şifresi almak istediğinizi beyan ediniz. T.C. kimlik numaranızın belirgin bir şekilde yazılı olduğu nüfus cüzdanınız ile ilgili görevliye e-Devlet şifresi almak istediğinizi beyan ediniz. Görevliye nüfus cüzdanınızı ve 2 TL olan işlem ücretini takdim ediniz. Sonrasında görevli de sizlere kapalı bir zarf takdim edecektir bu zarfı yönergeler doğrultusunda açınız. Aksi takdir de bu yönergeler doğrultusunda açmazsanız içerisinde yer alan e-Devlet şifreniz hasar görebilir. Hemen sonra internet ile erişiminizi sağlayınız. E-Devletin resmi ana sayfasına bu almış olduğunuz şifre ve T.C. kimlik numaranız ile giriş yapınız.

Sosyal Güvenlik Kurumunun uyguladığı bu online işlem sayesinde SGK sigortalı hizmet dökümü alma işlemidir. SSK (4A), BAĞ KUR (4B), Emekli Sandığı (4C), SGK sorgulama ne zaman emekli olacağım gibi tüm sorulara yanıt verebilen bir sistem olarak tasarlanmıştır. Öncelikle belirtmeliyiz ki bu işlemleri gerçekleştirebilmeniz için sigorta bilgilerinizin tamamını bilmeniz gerekir. Bu bilgileri de yine SGK hizmet dökümü belgesi alarak ulaşabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan bu vatandaşlarımız bu belgeyi kolay bir şekilde temin edebilirler. Bu sistemi kullaranarak vatandaşlar; SSK prim ödenen gün sayısını, BAĞ-KUR kurumuna bağlı şekilde ne kadar çalıştıklarını, hangi aylarda ne kadar prim ücreti yatırdıklarını, sigortalı olarak ilk hangi tarihte işe girdiklerini, ne kadar süre sigortalı olarak çalıştıklarını öğrenebilirler.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.