SGK prim sorgulama ve SSK gün sorgulama nereden nasıl yapılıyor?

13.02.2016
79
SGK prim sorgulama ve SSK gün sorgulama nereden nasıl yapılıyor?

SGK prim sorgulama ve SSK gün sorgulama nereden nasıl yapılıyor? SGK prim sorgulama ve SSK gün sorgulama işlemlerini online olarak SGK’nın sunduğu hizmetler sayesinde yapabilirsiniz. Bu işlemler sayesinde sigorta bilgilerinizi tek bir sayfa üzerinden görebileceksiniz. Devamı haberimizde.

Sosyal Güvenlik Kurumu adı altıda toplanan üç sosyal sigorta kurumu olan BAĞ KUR, SSK ve Emekli Sandığı hizmetlerini gerçekleştirerek vatandaşlara yararlı olmaya devam etmektedir. Bizler de yapmış olduğumuz mesleklere göre bu kuruluşlardan birine üye olarak bizlere tanınan ayrıcalıklardan yararlanabilme fırsatı buluruz. Zaman zaman bizlerin birtakım işlemleri bu kurumlar tarafından gerçekleştirmesi gerekebilir. Bu işlemlerin bir tanesi de SGK hizmet dökümü almaktır. SSK sorgulama yapmak isteyen vatandaşlar kurumun ilgili binasına giderek işlem yapa sırası alarak beklemesi gereklidir. Ancak bu şekilde gerçekleştirmesi gereken on dakikalık işlem sizlere bir, iki saate mal olabilir. Yani vatandaşlar olarak bizler bu işlemlerimizi gerçekleştirirken oldukça fazla zaman kaybına uğrayabiliriz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Üstelik bu sosyal sigorta kurumları bizlere ulaşımı güç bir yerde olabilir. Dolayısıyla bu takım nedenlerden dolayı bu sorgulama işlemini gerçekleştirmek hiç de kolay değildir. Bizler oradan oraya koşuşturmalı geçen yaşamımızda bazı belgeleri almak için zaman kaybı yaşarsak ne yazık ki diğer işlemlerimize vakit ayırmayız. Hem de bu kurumlara gelerek harcadığımız vakit ile bizler tüm günümüzü sadece bir belge için ayıramayabiliriz. Ama aynı zamanda da ihtiyacımız olan bu belgeye sahip olmamız gerekir. Bu noktada devletimiz tarafından aktifleştirilen online hizmet kuruluşlarından yardım alabiliriz. Vatandaşlar olarak bizlerin sıkça kullanmış bir yöntem olan online hizmet sektörü her geçen gün gelişmiş ve de ilerlemiştir. Oldukça güvenli bir şekilde yapabilecek olduğumuz kısa sürede istediklerimize ulaşmamızı sağlayan bir uygulama olan e-devlet uygulaması ile kafanızda ki tüm soru işaretlerinden kurtulabilirsiniz.

Türkiye Cumhuriyeti olarak bakanlıklar, Sosyal Güvenlik Kurumları, Emniyet Genel Müdürlüğü gibi önemli isimlerin yer aldığı bu uygulamayı her vatandaş gönül rahatlığı ile kullanabilir. Çünkü bu site resmi bir sitedir. Güvenliği de aynı şekilde önemlidir. Her vatandaşa belirli şifreler verilerek sağlanan güvenlik ile her bilgimizi bu siteye korkusuzca girebiliriz. Üç farklı yoldan ise bu sisteme girişimizi sağlayabiliriz. Elektronik imza, mobil imza ve e-Devlet şifresi gibi üç farklı kısa yol ile vatandaşlara siteye girişini gerçekleştirebilir. Kimlerin hangi seçenek kolayına geliyorsa onu tercih edebilir. Vatandaşlar olarak en çok tercih edilen yöntem ise e-Devlet sistem şifresi ile uygulamaya girmektir.

SSK sorgulama yapmak isteyen vatandaşların merkez bir postane şubesine gitmeleri gerekir. Nüfus cüzdanları ile gidecek oldukları PTT kurumlarından bir şifre temin etmeleri gerekir. Postanede bulunan görevli memurdan alacak oldukları bir kapalı zarf ile şifrelerine ulaşabilir. Bu şifrenin alımı için ihtiyaç olan işlem ücreti yalnızca bir kez ödenir. Ancak şifreyi kaybetmeniz ile ikinci bir kez şifre almak için postaneye başvurduğunuzda bu kez ödemeniz gereken ücretin maliyeti 4 lira olarak ücretlendirilecektir. Sizler sisteme girdiğiniz anda otomatik olarak sizlerden sistem şifrenizi yenilemenizi ister. Akılda kolay yer edinebilecek şahsınıza özel bir şifre belirlemeniz sizler için en iyisi olacaktır. İlk postaneden aldığınız şifre ile giriş yaparsınız ancak sonrasında sizlerin belirlediği şifre ile işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. SGK hizmet dökümü almak için ise sizler artık bu sayede fazlasıyla vakit kaybına uğramayacaksınız. Gelişen ve kendini yenileyen internet sistemi sayesinde vatandaşlar oldukça büyük hizmetlerle karşı karşıyadır. Her bireyin kolayca kullanabilecek olduğu bu sistem sayesinde oldukça kısa biz zaman dilimi içinde sizler sorgulamanızı yapabileceksiniz. Sıra bekleme çilesi çekmeden ulaşım için zorluklara katlanmadan evde, oturduğunuz yerden pratik bir şekilde döküme sahip olabilirsiniz. Üstelik bu sistem günün her saati haftanın ise her günü hizmetinize açık olacaktır. Dolayısıyla ne zaman müsait iseniz kolayca sistemden girişinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Resmi sayfaya giriş yaptıktan sonra sizler yeni bir ekranla karşı karşıya olacaksınız. Sonrasında ise sol köşede yer alan e-Hizmet bölümünde yer alan harflerden ‘’S’’ harfini seçiniz. Çünkü işleminizi Sosyal Güvenlik Kurumu başlığı adı altında yapacaksınız. Bu sistem üzerine gerçekleştirilen her kurumun ismi alfabetik sıraya göre sırlanmıştır. Böylece işlem yapacak olduğunuz sayfayı daha kolay ve daha pratik bir şekilde ulaşabilirsiniz. Daha sonra alt başlıklardan SGK hizmet dökümü ve SSK sorgulama başlığına tıklayınız. Karşınıza açılan sayfaya kimlik bilgilerinizi ve işe başladığınız tarihi, sigortaya başladığınız tarihi ve primlerin toplam tutarını giriniz. Çok kısa bir zaman dilimi içinde sizler kolay bir şekilde böylece hizmet dökümünüze ulaşabileceksiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.