Saklı cennet nüfusunun 7 katı kadar turist ağırladı

29.03.2018
78
Saklı cennet nüfusunun 7 katı kadar turist ağırladı

Trakyanın saklı cenneti olarak adlandırılan, doğası, tarihi, denizi ve lezzetleriyle ön plana çıkan Kırklareliyi geçen yıl 2 milyon yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Son yıllarda Balkan ülkelerinden konuklarının yanı sıra Japon misafirler de ağırlayan kent, İstanbula yakınlığı ve ulaşım kolaylığıyla günden güne popülaritesini arttırıyor.

Trakyanın saklı cenneti olarak adlandırılan, doğası, tarihi, denizi ve lezzetleriyle ön plana çıkan 356 bin 50 nüfuslu Kırklareli, geçen yıl 2 milyon yerli ve yabancı turist ağırladı.

Türkiye İstatistik Kurumu 2017 yılı verilerine göre 356 bin 50 nüfuslu kent, kendine has kültürel ve tarihi değerleriyle dikkati çekerken, manzarası ve ulaşım kolaylığı bakımından da önemli bir turizm merkezi olma yolunda ilerliyor.

Son yıllarda Balkan ülkelerinden konuklarının yanı sıra Japon misafirler de ağırlayan kent, İstanbula yakınlığı ve ulaşım kolaylığıyla günden güne popülaritesini arttırıyor.

Kırklareli, Türkiyenin ve Avrupanın en büyük longoz ormanlarında dolaşmak, gün batımı ile oluşan gökkuşağı tonlarını izlemek, İstanbulu fetheden Fatih Sultan Mehmetin dökümhanesinde tarihi koklamak ve sakin şehir Vizede dinlenmek isteyenlerin tatil rotasında yer alıyor.

Köftesi, eti, peyniri, süt ve süt ürünleri gibi gastronomi anlamında da adından söz ettiren kent, misafirlerine eşsiz lezzetleri tatma fırsatı da sunuyor.

Kırklareli anlatılmaz, yaşanılır bir kent

İl Kültür ve Turizm Müdürü Necmi Asan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırklarelinin, güzellikleri görülmeye değer ender yerler arasında olduğunu söyledi.

Son yıllarda kente gelen yerli ve yabancı turist sayısının ciddi artış gösterdiğini belirten Asan, özellikle şehrin gürültüsünden uzaklaşmak, unutulmayacak bir tatil geçirmek isteyenlerin adresinin Kırklareli olduğunu ifade etti.

Kentin tarihi, doğası, lezzetleri ve kültürü ile ön planda olduğunu anlatan Asan, Kentimiz, Karadenize kıyısı bulunan İğneada ve Kıyıköy beldeleri, Türkiyenin ve Avrupanın kayın ve meşe ağırlıklı ağaçlardan oluşan en büyük longoz ormanları ile Balkan köyleri, Roma ve Bizans dönemine ait yerleşim yerleriyle dikkati çekiyor. dedi.

Asan, Trakyanın Karadeniz kıyılarındaki meşe ve çam ağaçlarından oluşan Yıldız Dağları eteklerinde keyifli bir yolculuk ile içinde yarasaların gözleneceği Trakyanın turizme açık tek mağarası Dupnisayı gezmek ve lezzetli etinin tadına bakmak isteyenlerin de tatil için Kırklarelini tercih ettiklerini aktardı.

Sakin şehir ağında bulunan Vizede ise Geç Roma dönemine ait Trakyanın tek antik tiyatrosu, kalesi ve tarihi Gazi Süleyman Paşa Camisinin bulunduğuna dikkati çeken Asan, Ziyaretçiler, doğal ve tarihi güzelliklerini gördükten sonra günün yorgunluğu Karadenize kıyısı bulunan İğneada ve Kıyıköy beldelerinde denizde atılabilir. Kırklareli tatil için çok güzel ve keyifli bir yer. Kırklareli anlatılmaz, yaşanılır bir kent. ifadelerini kullandı.

Japon turistlerin ilgisini çektik

Asan, geçen yılki ziyaretçi sayısının kent nüfusunun 7 katı kadar olduğunu, Kırklareline gelen 2 milyon turist arasında Japonların sayısının da azımsanmayacak düzeyde bulunduğunu vurguladı.

Özellikle Japon turistleri kent merkezinde misafir ettiklerini aktaran Asan, daha fazla yabancı turist çekebilmek adına çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. 12 ay turist ağırladıklarını belirten Asan, şöyle devam etti:

Geçen yıl 2 milyon turisti misafir eden Kırklareli, bu yıl 2,5 milyon turisti ağırlamak için hazırlanıyor. Yeni yatırımlarla yatak sayımız hızla artıyor. Kırklareli artık dünyaya açılmış durumda. Şu an bölgemiz en çok Balkan ülkelerinden turist ağırlıyor. Japon misafirlerimizi de bölgemizde görmek ve onların ilgisi çekmek bizleri biraz daha heyecanlandırdı. Çalışmalarımıza bu yönde ağırlık verdik.

Kente gelen 2 milyon turistin yaklaşık 500 binini yabancıların oluşturduğuna değinen Asan, bu yıl Fatih Sultan Mehmetin İstanbulun fethinde kullandığı top ve güllelerin yapıldığı Fatih Dökümhanesi, Kıyıkıköy Aya Nikola Manastırında yapılan yatırımlar ile daha fazla yerli ve yabancı turist çekmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.