Sağlıklı Yaşlanma İçin Besin Önerileri

11.02.2011
85
Sağlıklı Yaşlanma İçin Besin Önerileri

Herkesin anti-aging yani erken yaşlanmayı önleme, genç kalma hedefi ve isteği vardır.

Vücudumuzun sağlıklı yaşlanmasını desteklemek, fiziksel ve zihinsel gerileme risklerini azaltmak isteriz. Zamanı saatle değil biyolojik saatimizle geri alabiliriz. Yaşlanmaya karşı mücadele etmeliyiz. Stres, bazı gıdalar ve yaşam şartları yaşlanmayı hızlandırır, bu etkenlerle savaşan bazı besinler mevcuttur. Yaşa ve zamana meydan okuyan gıdalar şunlardır:

Meyve, sebze ve tahılların zaten sağlıklı olduğunuz biliyoruz. Peki yaşlanmaya karşı olan besinler hangileridir? Böğürtlen, kızılcık, yaban mersini, çilek, ahududu ve dut. Bilişsel gerilemeyi durdurarak beyin motorunun işlevlerini destekler, yaşla artan sorunları azaltır antioksidan içerdiklerinden polifenolik bileşikler bakımından zengindirler. Bir fincan çilek, oksidatif stres inflamasyonunu düşürür ve beyin hücrelerinin sinyalerini geliştirir. Kırmızı biber, portakal, çam fıstığı, kavrulmuş ayçiçeği, aspir yağı. C vitamini içerirler, yaşlanmaya bağlı cilt görünüm değişikliklerini engellerler. Fındık ve fındık yağı da benzerdir.

C Vitamini ve linoleik asit kırışıklıkları giderir, cilt kuruluğunu azaltır, derinin incelmesini önler. Kakao. Oksidatif hasara karşı mücadele eder. Fenolik kimyasallar ile güçlendirilmiştir. Kırmızı şarap ve yeşil çay kadar antioksidana sahiptir. Yağsız süt ile yapılan kakao kemikleri güçlendirir. Ispanak, lahana, karalahana, bilişsel gerilemeyi durdurur. Zihinsel işlevleri artırır. Ceviz, beyin performansını güçlendirir. Balık, zihinsel yetenekleri güçlendirir…

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.