Saç Sağlığı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

28.02.2011
86
Saç Sağlığı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Saçlarınız sağlıklı olsun ve iyi görünsün diye pahalı bakım ürünlerine para harcamak zorunda değilsiniz.

Maliyetsiz olarak saçınız için iyi şeyler yapabilirsiniz. Güneşe maruz bırakmamalısınız, kırılganlığa sebep olur ve protein yapısını zedeler. Şapka ile saçınızı güneşten koruyun. Eğer saçlarınız donuk görünüyorsa, şampuanladıktan sonra 1 litre şekersiz çay ile saçlarınızı durulayın. Saçlarınız kuru ve kırılgan ise ½ fincan sıcak zeytinyağı ile kafa derinizi ovun ve bir havlu ile saçınızı sarın. 45 dk bekledikten sonra saçınızı şampuanlayın ve durulayın. Saçlarınız parlayacak.

Yaşlanmayla Saçın değişimi. Vücudun geri kalanı gibi saçlar da yaşlanmayla değişim gösterir. Rengini kaybederek incelmeye başlar. Bazılarında saç tamamen kaybolur. Saçınızı genç ve sağlıklı bir görünümde tutmak için dengeli beslenin. Antioksidan ve protein oranı yüksek besinler tüketin. Kırılmaya ve dökülmeye iyi gelir, saçı besler. Beslenmenin saç sağlığı üzerinde büyük bir etkisi vardır. Genetikle de ilgili olan saç seyrekliği bazı kişilerde saç kaybı bazılarında gür saç ortaya çıkarır. Şu gıdalara yakın durun:

Avokado:vitamin açısından zengindir, saçlar için harikadır. Çekirdeksiz bir avokado ile bir yumurtayı çırpıp ıslak saça uygulayın. 20 dk bekletip birkaç kez yıkayıp durulayın. Hasar gören saçlar için haftada 1 bunu uygulayın.
Çuha çiçeği yağı, keten tohumu yağı ve hodan yağı kapsüllerini karıştırın. Bu karışım saç uçlarındaki kırıklara iyi gelecektir.

Etnik Asya ve Afrika kökenli kişilerin saç tipi gibi saçlarda yani siyah ve sıkı kıvırcık saçlarda bakım şöyledir:
Şampuanlamadan sonra iyi bir saç kremi kullanılmalıdır.
Haftada en fazla 2 kez şampuanlanmalıdır.
Fırça yerine geniş dişli bir tarak kullanılmalıdır.
Kıvrımı azaltmak için ıslak saça losyon uygulayıp havluyla nemi alınmalıdır…

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.