Sabıka kaydı nereden alınır?

26.02.2016
79
Sabıka kaydı nereden alınır?

Sabıka kaydı nereden alınır? Sabıka kaydı ve GBT belgelerini artık internet üzerinden online olarak alabiliyorsunuz. Daha önceleri kurumlara gidilerek alınan bu belgeleri nasıl alacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

Resmi kurumlar gelişen teknoloji ile birlikte internet ağını sistemlerinin içine yerleştirmiş durumdadır. Şube üzerinden yapılan işlemlerin hemen hemen hepsi aktif olan internet siteleri üzerinden de yapılabilmektedir. Teknolojik gelişmelerin en büyük faydalarından biri olan akıllı telefonlar bir nevi taşınabilir mini bilgisayarlardır. Bu akıllı telefonlar ile çağımızın süper iletişim ağı olan internete bağlanabilir. Gerek kredi kartı borcu gerek SGK hizmet dökümü işlemleri gibi daha birçok işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Teknoloji bizlere her alanda öncülük etmektedir şöyle bir baktığımızda hemen her işimizde interneti kullanmaktayız eskiden sadece bilgisayar üzerinden kullanılabilen internet ağı şimdilerde tabletler ve akıllı telefonlar üzerinden daha çok kullanılmaktadır. Online sistemler arasında yer alan devlet hizmetleri geçmiş yıllarda yeni bir sistem geliştirerek e-devlet adının verildiği bir internet sitesi kurulmuştur. Bu site sayesinde devlet ve kamu işlemlerimizin hemen hemen hepsini gerçekleştirebiliriz.

Devletimizin resmi internet sitesi olan e-Devlet üzerinden tüm kamu merkezlerinde bulunan işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Vergi borcu sorgulama işleminden tutunda öğrenci belgesi almaya kadar bireysel ve devlet üzerinden olan bütün işlemlerinizi şubelere gitmenize gerek kalmadan halledebilirsiniz. e-devlet kaydı veya şifresi bulunmayan vatandaşlarımız için e-Devlet şifresi almak artık çok kolay. Postane merkezlerindeki gişelerden e-Devlet şifresi edinebilirsiniz. E-devlet şifresi almak bir defaya mahsus 2 TL gibi küçük bir miktar ücretlendirilmektedir. İnternet üzerinden e-Devlet sistemine almış olduğunuz şifre ve T.C. kimlik numaranız ile giriş yapabilirsiniz. Yeni alınan şifre ile giriş yaptığınızda sistem sizden otomatik olarak şifrenizi yenilemenizi ve kendi isteğiniz doğrultusunda yeni şifre belirlemenizi isteyecektir. Bu durum da hallettikten sonra size ait olan e-Devlet kimliğiniz oluşmuş olup resmi işlemlerinizin hemen hemen hepsini bu portal üzerinden halledebilirsiniz.

E-Devlet sistemi üzerinden her işlemlerinizi yapabildiğiniz gibi GBT (Genel Bilgi Tarama) işleminizi de yapabilirsiniz. Peki bu GBT işlemi nedir diye soracak olursanız. GBT sorgulama işlemi bir kişinin daha önce geçmişinde yapmış olduğu bir suç veya yasaklı davranışı konusunda bilgi alma işlemidir. GBT sorgulama işlemi genelde Emniyet Genel Müdürlüğü görevlileri tarafından herhangi bir suç unsuru teşkil edildiğinde tercih edilmektedir. Gelişen sistemler ile artık GBT sorgulama işlemi iş başvurularında ev kiralama işlemleri gibi birçok işlemlerde artık istenilen evraklar arasındadır. E-devlet sistemi de GBT sorgulama işlemini online olarak vatandaşlara sunmaktadır. T.C. kimlik numaranız ve e-Devlet şifreniz ile e-Devlet portalına giriş yapmanız halinde sayfa üzerinde bulunan arama motoruna GBT yazmanız yeterlidir. E-devlet üzerinden GBT kaydınızı sorgulayarak gerekli olan işlemlerinizde bu evrakınızı kullanabilirsiniz. Bu sayede emniyet müdürlüğüne kadar gitmenize gerek kalmadan internet üzerinden sorgulama işleminizi yapabilirsiniz. E-Devler üzerinde sizden bazı kimlik bilgileriniz istenecektir bu bilgilerinizi girerken içinizde hiç bir kuşku olmasına gerek yoktur çünkü bu hizmet devletimizin resmi internet sitesidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.