Roman Vatandaşlar İlçe Değiştirdi

07.01.2010
76
Roman Vatandaşlar İlçe Değiştirdi

Manisa’nın Selendi ilçesinde iki gün önce yaşanan olayların ardından 76 Roman vatandaş, Gördes ilçesine sığındı. Selendi’de ev ve arabaları yakılan 18 ailenin fertlerinin, Gördes’in Hüseyni Baba Mahallesi’nde yaşayan Romanların evlerinde misafir kaldığı öğrenildi.

Mağdur vatandaşların, istedikleri bir ilçeye yerleştirileceğini ifade eden Gördes Şen Romanlar Derneği Başkanı Seyfettin Budak, “İnşallah bu tür olaylar Türkiye genelinde yaşanmaz.” dedi.

Roman kardeşlerinin Selendi’de istenmeyen bir olay yaşadığını belirten Budak, iki gündür evlerinde misafir ettiklerini söyledi. Türk vatandaşı olarak böyle bir olayı kimsenin istemeyeceğini vurgulayan Dernek Başkanı Budak, Manisa Valisi Celalettin Güvenç’in, evi ve arabaları yananlara en kısa zamanda prefabrik ev yapılması konusunda söz verdiğini söyledi.

Kanayan yaraların kısa sürede sarılacağını belirten Seyfettin Budak, her zaman devletin güvencesi altında olduklarını ifade ederek, “Devletimize güveniyoruz. Bizi mağdur etmeyeceklerine inancımız tamdır. Bu dar günümüzde yanımızda oldukları için Manisa Valimiz ve tüm protokole teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Türkiye’de Romanların en alt fakir tabaka olduğunu ve kendilerine el uzatılmasını istediklerini söyleyen mağdur vatandaşlar da, “Devletimizden yardım bekliyoruz. Yakılan evlerimizin yerine kalacak bir ev veya prefabrik yapı istiyoruz.” dedi.

Bu arada Derneği Başkanı Budak ve Gördes’e sığınan Roman vatandaşlar, Gördes Kaymakamı Davut Gül’ün yerine vekaleten bakan Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin, Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol ve İlçe Emniyet Amiri İsmail Konuk ile Belediye Kültür Sarayı’nda bir toplantı yaptı.

‘ROMAN VATANDAŞLARIMIZA KARŞI BİLİNÇLİ BİR GÖÇ, KORKUTMA VEYA SİNDİRME DÜŞÜNCESİ OLDUĞUNA İNANMIYORUM”

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,Manisa’nın Selendi İlçesinde, yılbaşı gecesi sigara yasağı yüzünden çıktığı belirtilen ve daha sonra tekrarlanan olaylara ilişkin, ”Roman vatandaşlarımıza karşı bilinçli bir göç, korkutma veya sindirme düşüncesi olduğuna inanmıyorum” dedi…

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.