Real Madrid Barcelona Maçını Canlı izle 27 Nisan

27.04.2011
77
Real Madrid Barcelona Maçını Canlı izle 27 Nisan

Real Madrid Barcelona Maçı Canlı izle Real Madrid Barcelona Maçını Seyret Real Madrid Barcelona Maçını Canlı izle Real Madrid Barcelona Canlı izle Real Madrid Barcelona Maçı izle

2 takım 10 günde 3.kez karşı karşıya gelecekler. 16 Nisan’da oynanan lig maçı Santiago Bernabue’da 1-1 berabere bitmişti, 3 gün sonra Mestalla’da oynanan Kral kupası final maçını ise Real Madrid uzatma sonucu 1-0 kazanmayı başarmıştı. Real Madrid Şampiyonlar liginde ispanyol takımlarıyla oynadığı 3 eşleşmede de başarılı olmuş ve 2000 yılında Şampiyonlar ligin finalinde Valencia’yı 3-0 yenmeyi başardıklarını belirtmek lazım. Barcelona ise ispanyol takımlarına karşı Şampiyonlar liginde oynadığı 8 maçta 3 galibiyet, 5 mağlubiyet almış. Santiago Bernabeu’da 2 takım arasında oynanan maçlarda Real Madrid 50, Barcelona 16 kez kazanmış, 15 maçında berabere bittiğini görüyoruz.

Real Madrid Kral kupasında uzatma sonunda güçlü rakibini yenmeyi başardı ve iyi bir moral yakaladı Şampiyonlar ligi maçları öncesinde. Ayrıca ezeli rakiplerini 6 maçlık aranın ardından mağlup etmeyi başarmaları çok önemliydi Şampiyonlar ligi maçları öncesinde. Kral kupası maçında da Mourinho 3 gün önce lig maçında başladığı sistemle maça başlamıştı. Orta sahada Alonso, Khedira ve Pepe görev yapıyorlardı, forvet hattında ise Ronaldo, Mesut ve Di Maria vardı. İlk dakikalarda Barcelona’nın orta saha kontrolünü eline geçirceğini düşünüyordum bende çoğu kişi gibi ve Real Madrid’in kontra ataklarla etkili olmasını bekliyordum ama beklenilenin aksine maça daha iyi başlayan takım Mourinho’nun takımı oldu. İlk yarı boyunca sergiledikleri çok iyi futbolla Barcelona kalesinde 4 net pozisyon buldular ve ilk yarı boyunca Barcelona’nın Real Madrid kalesine giden şutunun olmaması dikat çekiciydi. 2.yarıda bu performansı tekrarlamaları çok zordu ve ilk yarıda çok fazla mücadele ettikleri için yorgunluk belirtileri olduğunu da gördük takımda. Barcelona özellikle 2.yarının 55-80.dakikaları arasında çok etkili futbol oynadı ama girdikleri net pozisyonlarda kaleci Casillas iyi performans sergileyerek kalesini koruymayı başardı. Uzatmalarda Barcelona’nın çok fazla etkili olduğunu söyleyemeyiz ve Real Madrid Ronaldo’nun golüyle öne geçtikten sonra bir kaç etkili pozisyona girdi ama başarılı olamadılar. Yukarıda da belirttiğim gibi Kupayı kazanmalarının yanı sıra ezeli rakiplerine karşı kötü seriye son vermeleri çok önemliydi. Santiago Bernabeu’da 10 kişiyle beraberliği yakaladıktan sonra kendilerine olan güvenleri geri gelmişti ve kupa maçının ardından da çok iyi moral buldular. Hafta sonu ligde Valencia deplasmanında as kadroyla çıkmamalarına rağmen çok etkili performans sergileyerek maçı 6-3 gibi bir skorla kazanmayı başardılar. Valencia’nın savunma kurgusunda yaptığı hatalarında bu skorda etkisi vardı. Takımın gollerini atan Kaka, Higuain ve Benzema’nın maç boyunca çok etkili performansı vardı, Higuain sakatlığının ardından 3 gol birden atmayı başardı. Zorlu maç öncesinde Mourinho’nun takımında Carvalho cezalı durumda, Gago ve Khedira’nın ise sakatlıkları var ve bu maçta forma giyemeyecekler.

Barcelona 2 takım arasında oynanan maçlarda kendi futbolunu oynamaya çalışsada sonuç olarak istediği sonuçları alamadı. Teknik direktör Guardiola’nın 2008 yılında takımın başına geçmesinin ardından 4-3-3 sistemiyle oynuyorlar ve bazı maçlarda farklı bir oyun stratejilerinin olmaması sorun yaratabiliyor. Real Madrid ile oynadıkları son 2 maçtada bunun benzeri yaşandı. İlk maçta oynadıkları futbolu hiç beğenmedim ve 10 kişi Real Madrid ile öne geçtikleri maçta 1-1 berabere kaldılar. Kral kupası maçında ilk yarıda çok etkisiz kaldılar ama 2.yarının 25 dakikasında sergiledikleri futbol ve girdikleri pozisyonlarla maçı kazanabilirlerdi. Ayrıca Real Madrid maçlarında takıma kenardan gelerek hucum yönünde katkı yapacak olan oyuncunun olmamasıda teknik direktör Guardiola için sıkıntıydı. Deplasman maçı öncesinde Puyol’un lig maçında Bernabeu’da sakatlanarak oyundan çıkmasının ardından yeniden takımdaki yerini alması bekleniyor ama savunmanın sol kanatında bazı sorunlar yaşıyorlar. Abidalın ardında ilk olarak Maxwell daha sonrada Adrianonun sakatlanması büyük sorun olacak deplasman maçında. İspanyol basınında yer alan haberlere göre teknik direktör Guardiola savunmanın sol kanatında Puyol’a görev verecek ama Puyolun sol kanatta görev yapması durumunda savunmanın ortasında sorunlar yaşayabilirler diye düşünüyorum. O yüzden savunmanın ortasındaki Pique-Puyol ikilisinin değişmeyeceğini düşünüyorum bu maçta. Savunmanın sol kanatında yaşadıkları sıkıntıların yanı sıra orta sahada Andres İniesta’nın sakatlığı varmış ama maça yetiştirilmesi bekleniyor.

Real Madridin iç sahada Şampiyonlar liginde oynadığı tüm maçları kazandığını ve kalesinde gol yemediğini görüyoruz, Barcelona ise bu sezon Şampiyonlar liginde oynadığı 5 deplasman maçında 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Maç öncesinde her 2 taraftanda maçın favorisinin olmadığı yönünde yapılan açıklamalar var. Real Madridde orta sahada sakat olan Khediranın Lassana Diarranın oynaması bekleniyor bu maçta. Lig ve Kral kupası maçlarında orta sahada Pepe ile birlikte çok fazla mücadele etmişti Khedira ve onun olmaması biraz sorun olabilir. Bu eşleşmeyi kazananın çok büyük ihtimalle Şampiyonlar ligini kazanacağı görüşündeyim ben. İç sahada olmasından dolayı Real Madridi galibiyete yakın buluyorum. Mourinho yine çok iyi oyun stratejisi ile Barcelona’yı yenerek rövanş maçı öncesinde avantaj yakalayacaktır diye düşünüyorum, tgs 2-3 tercihi de denenebilir bana göre

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.