Ramazan ayı ne zaman? Oruçlar ne zaman başlayacak?

16.05.2017
83
Ramazan ayı ne zaman? Oruçlar ne zaman başlayacak?

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği Ramazan Ayı için günler kaldı. Ramazan ayı ne zaman başlayacak? İlk oruç ne zaman tutulacak? soruları merak ediliyor. Ramazan ayı için tüm merak edilen soruların yanıtı haberimizde.

Ramazan ayı, ay takvimine (aya göre hesaplanan) göre, dokuzuncu ayın adıdır. Ramazan ayının dinimizde büyük bir önemi ve diğer aylar arasında seçkin bir yeri vardır. Çünkü kutsal kitabımız Kuran bu ayda indirilmeye başlanmıştır. Kuranda bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen kadir gecesi yine bu ay içinde kutlanır. Ayrıca İslamın temel ibadetlerinden olan oruç da bu ayda tutulur. Bu nedenle Ramazan ayı, Müslümanlar için en kutsal aydır ve ona on bir ayın sultanı denilmiştir.

RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Ramazan ayı bu sene 27 Mayıs 2017de başlayacak. Ramazan ayı, Kuran-ı Kerimin indiği aydır. Kuranda bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi yine bu ay içinde kutlanır. Ayrıca İslamın temel ibadetlerinden olan oruç da bu ayda tutulur. Bu nedenle Ramazan ayı, Müslümanlar için en kutsal aydır ve ona On Bir Ayın Sultanı denilmiştir.

2017 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Halk ağzında Şeker Bayramı olarak nitelendirilen Ramazan Bayramı, 24 Haziran Cumartesi günü olan arefe günü ile başlayacak. Ramazan Bayramı 25 Haziran Pazar, 26 Haziran Pazartesi, 27 Haziran Salı günleri kutlanacak.

Ramazan, Kuran ayıdır

Ramazan ayını değerli kılan nedenlerden birisi, Kutsal kitabımız olan Kuranın bu ayda indirilmiş olmasıdır. Yüce Allah Kuranda Ramazan ayı insanları kurtuluş yolan götüren, doğruyu yanlıştan ayıran Kuranın indiği aydır. (Bakara suresi, ayet 185) buyurmuştur. Kuran, Allah tarafından insanlara öğüt vermek ve yol göstermek için gönderilmiştir. Bu nedenle Kuran insan için hayati değer taşır. Kuran okumak bir ibadettir. Peygamberimiz Allahın bildirdiği görev ve sorumluluklarımızı sıkça hatırlamamız için Kuranı çok okumayı teşvik etmiştir.

Müslümanlar, ramazan ayında Kuran okumaya her zamankinden daha çok özen gösterirler. Bunun için evlerde veya camilerde bir araya gelerek, her gün Kuranan yirmi sayfa okurlar. Ramazan ayının sonuna gelindiğin de ise Kuranı baştan sona bir kez okumuş olurlar. Buna hatim denir. Daha sonra hatim duası yapılır. Müslümanlar yüzyıllar boyu bu geleneği devam ettirmişlerdir.

Ramazan, oruç ve sabır ayıdır

Ramazan ayını önemli kılan etkenlerden biri de, dinimizin temel ibadetlerinden olan orucun bu ay içinde tutulmasıdır. Yüce Allah Kuranda Kim Ramazan ayına ulaşırsa oruç tutsun (Bakara suresi, 185. ayet) buyurarak, ramazan ayında oruç tutulmasını emretmektedir. Bu nedenle Müslümanlar ramazan ayı boyunca oruç tutarlar.

Ramazan ayı oruç, ibadet ve sabır ayıdır. Allahın rahmet ve bağış kapılarının açıldığı aydır. Sevgili Peygamberimiz, ramazan ayında içtenlikle yapılan dua, ibadet ve iyiliklerin Allah katında daha değerli olacağını bildirmiştir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.