Rafet El Roman Kimdir ?

18.07.2016
71
Rafet El Roman Kimdir ?

Rafet El Roman Kimdir ? Bir süredir evliliklerinde sorun yaşayan Rafet El Roman ile Ceren Kaplakarslan ın boşanmaya karar verdiği iddia edildi. İkinci evliliği olan ve bir dargın bir barışık yaşadığı ilişkisi hakkında Rafet El Roman detaylı açıklamalarda bulundu mu? Peki Rafet El Roman kimdir? İşte detaylı bilgiler haberimizde

Rafet El Roman, kendisinden 20 yaş küçük manken ve oyuncu Ceren Kaplakarslan ile 2014 yılında nikah masasına oturmuştu.

Çocuk İstemiyorum Krizi

İlk evliliğinden 2 kızı, eski sevgilisinden de bir oğlu bulunan ünlü şarkıcı, genç eşinin anne olmak istemesine karşın çocuğa sıcak bakmayınca evlilikte kriz çıkmıştı. Rafet El Roman, iki aydır Türkiyede babasıyla kalan eşini Almanyadaki evlerine dönmeye ikna edemezken, son barış girişimi de sonuçsuz kaldı. Kaplakarslanın, geçtiğimiz günlerde Almanyadaki eşyalarını kargoyla Türkiyeye getirdiği öğrenildi.

RAFET EL ROMAN KİMDİR?

Rafet Yaşdut veya sahne adıyla Rafet El Roman (d. 25 Ağustos 1968; Edirne, Havsa ), Türk şarkıcı, söz yazarı, besteci ve oyuncu.

1970 yılında ailesi Almanyaya işçi olarak gittiğinde yedi yaşına kadar Uzunköprü Ömerbey köyünde anneannesi ile birlikte yaşadı. Birinci sınıfı köyde okuduktan sonra Almanyaya ailesinin yanına gitti. Öğrenimini Almanya’da tamamlayan Rafet El Roman, on altı yaşında şarkı sözleri yazıp beste yapmaya başladı. Bu kadar ünlü olmadan önce bir süre Müezzinlik yapmıştır. 1988de ilk sahne çalışmalarına başladı. 1992 yılında Saarlaendischer Rundfunk Radio Kurumu tarafından Almanyada Yılın En İyi Yeteneği seçildi. 1994 yılında Frankfurt Kültür Festivalinde Media Artist Award – Medya Sanat Ödülü aldı. 1995te Türkiyeye gelerek ilk solo albümünü çıkardı. Gençliğin Gözyaşları adlı albüm bir milyonu aşan satış rakamlarına ulaştı. 1997 yılında En Güzel Günler Senin Olsun adıyla ikinci albümünü çıkardı. 1998de Avrupada ilk solo albümü piyasaya çıktı. 1998 yılında Propaganda filmi ile Kemal Sunal, Metin Akpınar gibi oyuncularla birlikte başrolde oynadı. 1999da Hayat Hüzünlü adlı üçüncü albümüyle yine büyük bir başarı yakaladı.

2000 yılında Rafet El Roman, Mehmet Ali Erbil ile 2000 Avrupa Futbol Şampiyonası şampiyonası için Türkiye Millî Futbol Takımına yazdığı Bir Gol Daha şarkısını seslendirdi. 2000 yılında Dar Alanda Kısa Paslaşmalar adlı sinema filminde Müjde Ar ile birlikte başrolde oynadı. Rafet El Roman, yine 2000 yılında kurduğu RER Müzik adlı müzik prodüksiyon şirketiyle müzik piyasasına yeni isimler kazandırmayı amaçlamaktadır. Ayrıca, hayatı sinema ve müzik üzerine kurulan Rafet El Romanın en büyük hedefi, senaristliğini ve yönetmenliğini yapacağı bir film projesini hayata geçirmek. 2000 yılında Aşkın Nur Yengi ile, söz ve müziği kendisine ait olan Peşindeyim adlı şarkıda düet yaptı. 2000 yılında Hanımeli adlı dördüncü albümünü çıkardı. 2002 yılında, beşinci albümü 5 NR Aşk adlı albümünü hayranlarının beğenisine sundu. 2004 yılının yaz aylarında, Sürgün adlı altıncı albümünü yaptı ve bu albümle çok büyük bir satış grafiği yakaladı (730 bin), albüm içinde bulundurduğu birçok hit şarkıyla 2004 yılının en beğenilen albümlerinden biri oldu. 2005 yılında, Kalbimin Sultanı adlı yedinci albümünü, onuncu sanat yılı şerefine müzik severlerin beğenisine sundu, album ilk çıktığı hafta büyük bir satış grafiği yakalayarak listelerin bir numarası oldu. Müyap tarafından Yılın En Çok Satan Albümü (690 bin) ödülünü, Altın Kelebek ve Popsav tarafından da Yılın En Başarılı Pop Sanatçısı ödüllerini aldı. 2006 yılında Gönül Yarası albümü çıktı, bu albümü ile de başarısını devam ettiren Rafet El Roman, Müyap tarafından Altın Ödüle layık görüldü. 2008 yılında Bir Roman Gibi adlı albümünü piyasaya süren Rafet El Roman büyük başarı topladı. Aynı albümde Yusuf Güneyle seslendirdiği Aşk-ı Virane (İnternet üzerinde resmî kaynaklardan 1 milyon 270 bin kez indirilmiştir.) adlı parçasıyla listeleri alt üst eden Rafet El Roman, aynı parçayla Kral TV Müzik Ödüllerinde Yılın En İyi Şarkıcısı ödülünü de kazandı. 2011 yılında ise Rafet El Roman, Sevgiye Zaman Ver adlı albümünü piyasaya çıkarmıştır. Kimliğinde Yaşdut olarak yer alan soyadını, Almanyada verdiği 4 yıllık hukuk mücadelesi sonucunda El Roman olarak değiştirdi.

1996 yılında evlendiği manken Tuğba Altıntoptan 2003te boşandı. Bu evlilikten Su (d. 2000) ve Şevval (d. 2003) adında iki kızı, sevgilisi Yeşim Eryıldırım’dan Edvan (d. 2010) adında bir oğlu var. 2014 yılında Ceren Kaplakarslan ile Almanyada evlendi.

ŞARKILARI

Sürgün · 2004
Seni Seviyorum
Bir Roman Gibi · 1995
Senden Sonra 2012
Adımla Seslendi 2014
Sevdim Ama Sonu Yoktu
Kalbine Sürgün Feat. Ezo 2013
Beni Affeder misin
Hanımeli · 2000
Aşk-ı Virane
Bir Roman Gibi · 2008
Ayrılık 2013
Aşk Değilse
En Güzel Günler Senin Olsun · 1997
Bir Melek Diliyorum
Sevgiye Zaman Ver · 1999
Bana Sen Lazımsın
Kalbimin Sultanı · 2005
Yanımda Kal
Sevgiye Zaman Ver · 2011
Yalancı Şahidim
Sürgün · 2004
Sorma Neden
Bugün Anladım

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.