Provokatörler Yine Sahnede

27.12.2009
78
Provokatörler Yine Sahnede
Her fırsatta sokağa dökülen terör örgütü yandaşları bu defa PKK’nın şehir yapılanması KCK’ya yönelik operasyonu bahane etti.

KCK soruşturmasında yaşanan tutuklamaların ardından sahneye çıkan provokatörler Hakkari’nin Yüksekova ilçesini karıştırdı. Tam 13 gün aranın ardından ilçede bildik görüntüler ortaya çıktı.

Cengiz Topel Caddesi üzerinde toplanan 100 kişilik bir grup, terör örgütü lehine sloganlar attı. Ateş yakıp, yola barikat kuran grup bütün uyarılara rağmen dağılmadı. Grup güvenlik önlemi alan polisi taşlayınca olaylar çıktı. Kepenklerin açılmadığı ilçede polis göstericileri basınçlı su ve gözyaşartıcı bomba kullanarak dağıtmaya çalıştı.

ŞIRNAK’I DA KARIŞTIRDILAR

KCK protestocuları Şırnak’ın Cizre ilçesini de karıştırdı. Çoğunluğu çocuklardan oluşan göstericiler Cudi ve Nur Mahallesi’nin ara sokaklarında toplanıp polise taşla saldırdı. Bu sırada bir kadın göstericilerin arasında bulunan oğlunu azarlayıp eve götürdü. Polis gösterici gruba biber gazı ile müdahale etti.

Öte yandan Cizre’de dün başlayan oturma eylemi BDP’nin il teşkilatı önünde yapılan basın açıklamasıyla bugün de devam etti. Beytüşşebap ilçesinde de BDP’liler KCK’ya yönelik operasyonu protesto etmek amacıyla basın açıklaması yaptı.

“TÜRK-KÜRT KARDEŞTİR” DİYEN PARTİLİ SUSTURULDU

BDP İzmir İl Başkanlığı’nın KCY’yı protesto basın açıklamasında ise “Türk-Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir” diyen bir partili BDP İzmir İl Başkanı Ahmet Demiroğlu tarafından susturuldu…

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.