Polise Bu Muamele Hiçbir Ülkede Yok

05.08.2012
68
Polise Bu Muamele Hiçbir Ülkede Yok

3 milyon seçmeni etkileyebilecek polisimizin hiç değilse seçmen olarak değerlendirilmesi ve sorunlarının çözümlenmesi gerekiyor.

Polisin itibarı şerefimizdir diyen Sabahtan Hasan Celal Güzel, Hatay Dörtyolda İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Marangozun, polisleri AKP vekilinin oğlu karşısında sıraya dizdirerek teşhis ettirmesini Rezalet olarak nitelendirdiği yazısında, polise Sorunlu bakış açısına ve polislerin mağduriyetlerine dikkat çekti.

İşte Güzelin yazısının ilgili bölümü:

Polis mi? Vur abalıya!

Efendim, bizim yabancılaşmış aydınımız ve medyamız polis konusunda saplantılıdır. 27 Mayıstan başlayarak polisi horlamaya ve küçümsemeye çalışırlar. Şuuraltlarında solcu militan iken soğuk savaş dönemine ait yaşadıkları vardır.
Polisi boğaz tokluğuna çalıştırır, mesaisini ödemeden sabahlara kadar koşturur, sonra da en ufak tökezlemesinde tu kaka edersiniz.. Polis, güvenliğimiz için canını verir, şehit olur, yaralanır, dayak yer, kafasına kaldırım taşı atılır, anasına avradına küfredilir, arabası yakılır; aldıran olmaz. Lâkin yasa dışı bir gösteride kendisini kaybederek birisini coplarsa kıyamet kopar, manşetler atılır, köşe yazıları döşenir.

Dünyanın hiçbir ülkesinde, insan haklarına aykırı şekilde fazla mesai verilmeden polis çalıştırıldığı görülmemiştir. Bugün canını dişine takarak gece gündüz çalışan polislerimiz, özellikle emekliliklerinde sıkıntıya düşmekte ve gecekondularda oturmaktadır.

İşkenceci polis!

Efendim, Polisin hatâları yok mu? diyecek olursanız, elbette mevcudu 300 bine yakın büyük bir meslek grubunun içinde hatâ yapanlar ve suç işleyenler bulunabilecektir. Lâkin bu istisnaların dürüst, imanlı, vatansever polislerimizin tamamına teşmil edilmesi, yapılacak en büyük kötülüktür.

Malûm Taraf Gazetesi, günlerdir işkenceci polis diye manşet atıp, aslında beraat etmiş bir polisin şahsında bütün câmiayı töhmet altında bırakmaya çalışıyor. Halbuki artık Türkiyede işkencenin olmadığı, uluslararası kuruluşlar tarafından da kabul edilmektedir.

Diyarbakırda hiç sıkılmadan yasa dışı gösteri yapan ırkçıbölücülere karşı da polis vazifesini yapmış, lâkin bölücülerin liberal geçinen yağcıları buna da karşı çıkmıştır.

Ben Türk Milletinin bağrından çıkmış polisimizi çok seviyorum. Onları, hele darbeler devresinde demokrasimizin teminatı olarak görüyorum.

Ne yazık ki son dönemde polis, hak ettiğini alamamıştır. Rahatlıkla 3 milyon seçmeni etkileyebilecek polisimizin hiç değilse seçmen olarak değerlendirilmesi ve sorunlarının çözümlenmesi gerekiyor.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.