Parsel pafta sorgulama işlemi ile arazinizin yasal durumunu öğrenin!

30.05.2016
88
Parsel pafta sorgulama işlemi ile arazinizin yasal durumunu öğrenin!

Parsel pafta sorgulama işlemi ile arazinizin yasal durumunu öğrenin! Parsel pafta sorgulama işlemi ile arazilerin yasal durumları öğrenilebiliyor. Parsel pafta sorgulama işlemi özellikle inşaat sektörü ile meşgul olan vatandaşların kullandığı bir uygulamadır. Parsel pafta sorgulama işleminin detayları haberimizde mevcuttur.

Emekli olmuş belli bir yaşa gelmiş olan vatandaşların artık kafalarında kurdukları ve de bunu gerçeğe dönüştürmek istedikleri planlar vardır. Bu planları gerçeğe çevirmek için ihtiyaçları olan her şey artık internet içerisinde mevcuttur. Şöyle ki vatandaşlar artık kendi hayallerini gerçeğe dönüştürmek için belli zaman dilimi aralıklarında yapmaları gereken işlemler vardır. Örneğin herkes günü geldiğinde bir işletme yeri açmak ister. Bu işletim yeri için sahip olmaları gereken şey de sizlerin de bildiği gibi öncelikle bir imar yeri satın almaları gerekir. İmar sahibi olan kişiler bu yeri satın alarak diledikleri işletmeyi açarak vatandaşlara hizmet verebilirler. İmar sahibi olan kişiler bu nedenle parsel sorgulama işlemine oldukça çok ihtiyaç duyarlar. Parsel sorgulama işlemi için gerekli olan nitelikler arasında yer alan bazı belli başlı işlemler vardır.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Parsel pafta sorgulama adı verilen mükemmel nitelikteki sistem artık vatandaşların merak ettikleri, kime ait olduğunu öğrenmek istedikleri parseli kime ait olduğu hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar için hazırlanmıştır. Vatandaşlar parsel pafta sorgulayarak imarın hangi vakfa ya da kime ait olduğunu kolayca öğrenebilirler. Her ne zaman isterlerse bu parsel pafta sorgulama ekranından hizmet alabilirler. Vatandaşların bu parsel pafta sorgulama işlemi için yapacak oldukları iki farklı işlem vardır. Hangisi kolaylarına gelirse onları tercih ederek kolayca merak ettikleri imarın kime ait olduğunu öğrenebilirler.

Öncelikle vatandaşlar dilerlerse e-devletten ya da şifresi olarak internetten parsel pafta sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirler. Bu nedenle de kolay bir şekilde işlemlerini gerçekleştirebilirler. E-devlet adı verilen bu hizmet portalı içerisinde çok fazla kurum bulundurur. Bu kurumlar içerisinde başlıca hizmet veren Tapu Kadastro Müdürlüğü de online olarak işlem vermeye başlamıştır. Bunun için öncelikle e-Devlete giriş yapmaları gerekir. İster cep telefonundan ister bilgisayarlardan çeşitli giriş seçenekleri ile e-Devlete giriş yapabilirsiniz. Çok çeşitli giriş seçenekleri ile de vatandaşların kullanımını en kolay olan seçenekler şu şekildedir: resmi siteye giriş yapabilmek için e-Devlet şifresi ile giriş mobil imza ile giriş elektronik imza ile giriş ve T.C kimlik kartı ile giriş bu yöntemlerden birini kullanarak sisteme girişinizi sağlamış olursunuz. Sonrasında sisteme giriş yaptıktan sonra sizler e-Hizmetler bölümünden parsel pafta sorgulamanızı yapabilirsiniz. Parsel pafta sorgulama işlemi için gerekli olan bu işlemleri kolay bir şekilde internetten gerçekleştirebilirsiniz. Ya da şifresiz giriş yollarından birini seçerek de sorgulama işleminizi kolayca yapabilirsiniz. İşte bu sayede vatandaşlar en pratik en basit şekilde işlemlerini gerçekleştirebilir. Parsel pafta sorgulama işlemi için gerekli olan bilgiler de oldukça azdır. Örneğin il, ilçe ve adresi sisteme girip güvenlik kodunu da sisteme girdikten kısa bir zaman dilimi içerisinde bu konu hakkında en detaylı bilgileri alabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.