Parlak Saçlar İçin Bitki Özlü Yağlar

19.04.2011
69
Parlak Saçlar İçin Bitki Özlü Yağlar

Yağlı, kuru ve norma sağlar için doğal şampuanlar her zaman ilk seçiminiz olmalıdır. Saçlardaki klorin ve kimyasalların yanı sıra sıcaklık, su ve yanlış saç kremleri saçlarınızın kuru ve cansız görünmesine neden olabilir. Bunun yanı sıra düzensiz bir diyet programı saçlarınızı da etkileyebilir.

Şampuanla birlikte saçınıza belli bir miktarda bitki özlü yağlardan eklerseniz saçınızı eski parlak ve hoş görüntüsüne kavuşturabilirsiniz. Eğer şampuanların içerisindeki maddelere bakarsanız ne kadar ağır kimyasallar içerdiklerini ve bu maddelerin saçınıza zarar verebileceğini görürsünüz. Birçok şirket bugünlerde Hindistan cevizli şampuanların üretimini arttırmaktadır. Bu şampuanlar saçları derinlemesine temizler ve bu şampuanların içerisinde diğer şampuanlara oranla daha az miktarda kimyasal bulunur.

Birçok bebek şampuanı zeytinyağı ve soya yağı içermektedir. Bebek şampuanları genellikle daha fazla miktarda bitkisel özlü yağlar içerir. Siz de kendi şampuanlarınıza 40 damla bitkisel özlü yağ ekleyerek daha sağlık bir şampuan elde edebilirsiniz.

Kuru saçlar için bebek şampuanınıza 4 damla Ylang Ylang yağı, 6 damla sardunya çiçeği yağı ve 10 damla gül ağacı yağı ekleyin. Aşırı yağlı saçlara karşı bebek şampuanının içerisinde 8 damla silhat yağı, 8 damla limon yağı ve 4 damla lavanta yağı ekleyin. Diğer doğal şampuanları da seçebilirsiniz. Bununla birlikte bebek şampuanı ile daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. Normal saçlar için sardunya, biberiye, sedir ağacı, misk adaçayı yağlarını şampuanınıza karıştırın.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.