Östrojen Kremlerinin Yan Etkileri

08.02.2011
75
Östrojen Kremlerinin Yan Etkileri

Östrojen hormonları farklı formlarda piyasada bulunmaktadır…

Östrojen kremleri hormonsal sorunları olan kadınlara verilir. Ayrıca bu kremler doğum kontrol yöntemi olarak da kullanılır. Hamilelikten şüphelenen kadınlar östrojen kremlerini kullanmaktan kaçınmalıdır. Östrojen kremleri menapoz belirtilerini azaltmaya yardımcı olur. Bununla birlikte bu kremler menapoz ile birlikte gelen depresyon gibi sorunlara iyi gelmez.

Östrojen kremlerinin bazı etkileri bulunmaktadır. Bu yan etkilerden bazıları oldukça ciddidir. Bu nedenle östrojen kremlerini kullanmaya başlamadan önce mutlaka bir doktora danışılmalıdır. Bazı durumlarda östrojen kremleri endometriyal kanser riskini arttırmaktadır. Bununla birlikte bu durum östrojen kremlerinin uzun süreli kullanımında sonra oluşabilmektedir. Genellikle düşük miktarda alınan östrojen önemli bir sağlık sorununa neden olmaz.

Östrojen kremi kullanan kadınlarda safra kesesi taşı riski kullanmayan kadınlara oranla 2-3 kat artış göstermektedir. Ayrıca östrojen kremi kullanan kadınlarda uzun süreli doğum kontrol hapı kullanan kadınlar ile aynı yan etkiler oluşabilir. Bu yan etkiler arasında yüksek kan basıncı, kan pıhtılaşması ve glikoz intoleransı yer almaktadır.

Bu yan etkiler oldukça ciddiye alınması gereken yan etkilerdir. Bunun ile birlikte Bu kremlerin bazı daha hafif yan etkileri de bulunmaktadır. Bunlar göğüslerde büyüme, iştah kaybı, kiloda değişiklikler, bacak ve bileklerde şişme, mide bulantısı, karın ağrıları, kusma, vücutta su toplama ve karında şişliktir. Bu kremler aynı zamanlarda ciltte kızarıklıklara ve iritasyona neden olabilmektedir. Eğer bu belirtileri gözlemlemeye başlarsanız ve belirtiler birkaç gün içerisinde kaybolmazsa bir doktora danışmak gerekir.

Östrojen kremleri aynı zamand vajinal kanama, adet döneminde değişiklik, hafif ishal, baş ağrısı, baş dönmesi, libidoda değişiklik gibi bazı yan etkilerin de ortaya çıkmasına neden olabilir. Bunun yanı sıra bazı kadınlarda hiçbir yan etki gözlemlenmeyebilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.