Okullar ne zaman açılacak sorusu yanıt buldu İşte O tarih

01.09.2016
101
Okullar ne zaman açılacak sorusu yanıt buldu İşte O tarih

Okullar ne zaman açılacak sorusu yanıt buldu! İşte O tarih Binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiren Okullar ne zaman açılacak sorusu yanıt buldu! Binlerce Öğrenci ders başı yapmak için artık gün sayıyor. Peki Okullar ne zaman açılacak? İşte milyonları ilgilendiren Okulların açılacağı o tarih

Okulların ne zaman açılacağı sosyal medyada sık sık Gündeme gelen konuların başında geliyor. Başta öğrenciler olmak üzere binlerce veliyi ve öğretmeni yakından ilgilendiren okulların ne zaman açılacağı sorusu Başbakan Binali Yıldırımın açıklaması ile cevap buldu.

Sosyal medyada dönüp dolaşan okullar geç açılıyor iddiasından ötürü Milli eğitim Bakanlığı ayrıntılı ve kapsamlı bir açıklamada bulundu.

Türkiyede okullara dair birçok iddia sosyal medyada gündeme geliyor. Bunlardan biri de okulların geç açılacağına dair yorumlar. Sosyal medyada bu yorumlar çokça dillendirilince, Başbakan Binali Yıldırım konuya el attı.

BİNALİ YILDIRIM:

CNN TÜRKte Gündem Özelde soruları cevaplayan Başbakan Yıldırım, okulların açılış tarihine dair net bir cevap verdi. Yıldırım Okul açılma tarihinde ise erteleme ihtimali söz konusu değil, okullar 19 Eylülde açılıyor. açıklamasında bulundu.

Başbakan Binali Yıldırımın açıklamasından sonra sorunun muhatabı olan Milli Eğitim Bakanlığından da cevap geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı, kamuoyuyla paylaştığı yazılı açıklamasında sosyal medyada bu tarz çıkan haber ve yorumların gerçeğe yansıtmadığını, geç açılacağına dair haberlerin doğru olmadığını açıkladı.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILIYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı okulların ne zaman açılacağını açıkladı: Bugün bazı basın yayın organlarında, 2016-2017 eğitim öğretim yılının 3 Ekim 2016 tarihinde başlayacağına yönelik spekülatif haberlere yer verildiği görülmüştür. Söz konusu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bakanlığımızca daha önce eğitim öğretim yılı çalışma takviminde açıklandığı gibi eğitim öğretim yılı 19.09.2016 tarihinde başlayacaktır. Bakanlığımızla ilgili her türlü resmi açıklama, duyuru ve haber Müşavirliğimizce yapılmaktadır. Bunun dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemesini rica ederiz açıklamasında bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı öğretim yılı takvimi oluşturdu.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2016-2017 takvimini kendi sitesinden açıkladı. Buna göre; okulların öğretim yılı 19 Eylül 2016da açılıyor, 9 Haziran 2017 Cuma günü öğretim yılı sona eriyor. Bu genelte tüm İl Milli Eğitim Müdürüklerine yollandı. MEBin başka bir tarih açıklamayacağı zamana dek bu tarihlerin esas olduğu belirtildi.

2017-2018 eğitim öğretim yılı ise 18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayacak.

Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5inci sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime hazırlanması, okulların açıldığı ilk hafta içerisinde dersler ile eş zamanlı olarak yapılacak.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.