Öksürüğe Karşı Çareler

20.02.2011
74
Öksürüğe Karşı Çareler

Öksürük bazen oldukça ağrılı bir sağlık sorunu olabilir.

Öksürüğün türü ve ortaya çıkış nedeni tedavi yönteminin belirlenmesine yardımcı olur. Öksürük kuru, ıslak ve normal olmak üzere birkaç türe ayrılır ve öksürüğün soğuk algınlığı, bronşit, alerji, zatürre gibi birçok nedeni olabilir. Öksürüğe karşı tek bir çare tüm öksürük türlerine karşı etkili olmayabilir. Eğer öksürüğünüz soğuk algınlığı veya alerjiler nedeni ile ortaya çıkıyorsa bir doktora danışılması gerekir.
Öksürük sorunu bazı reçetesiz ilaçlar ile tedavi edilebilir. Eğer öksürük derinden geliyorsa ve göğüste ağrıya neden oluyorsa bazı öksürük şurupları işe yarayabilir. Öksürüğünüzü bazı doğal yollardan yatıştırmak istiyorsanız bazı yöntemleri deneyebilirsiniz. Gün içerisinde birkaç kez birkaç kaşık bal yemek öksürüğünüzü yavaşlatabilir. Bal bazı antibakteriyel ve iltihap sökücü özelliklere sahiptir. Bunun yanı sıra balın limon suyu ile karıştırılıp tüketilmesi de öksürüklerin yavaşlatılmasına katkıda bulunur.

Sıcak ve buharlı bir banyo mukozanızın sıvılaşmasına ve göğüs ağrılarınızın azalmasına yardımcı olur. Bunun yanı sıra serin hava da öksürük sorununuzun hafifletilmesine etkili olabilir. Uyurken pencerinizi aralık bırakabilirsiniz. Virüslerden bir an önce kurtulmak için mutlaka bol miktarsa su tüketin. Bunun yanı sıra vücut ısınızı sabit tutmaya özen gösterin.

C vitamini, multi vitaminler ve çinko vücudun enfeksiyonlarla savaşması için oldukça önemlidir. Bu vitamin ve mineraller bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücutta iyileşme sürecini hızlandırır. Bunun yanı sıra egzersiz de vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir ve toksinlerin vücuttan daha kolay atılmasını sağlar…

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.