Noelde İslama Büyük Hakaret

27.12.2009
71
Noelde İslama Büyük Hakaret
Amerika’da Noel kutlamaları sırasında şehrin caddelerinde islama hakaret içeren levhalar yer aldı.

America İn Arabic’in haberine göre, İslam’a hakaret levhalarıyla tepki çeken Gainesville kilisesi, bu kez de Noel kutlamaları için şehrin caddelerini üzerinde “İslam is of the Devil” (İslam Şeytandandır) yazan ışıklı levhalarla süsledi.

KİLİSEDEN ÇİRKİN LEVHA
Florida Eyaleti’nin Gainesville şehrindeki Yamamah merkezi kilisesi, evrensel bağ olması için Amerikalıların Noel kutlamalarına hazırlık olarak şehri süsledi. Ancak bu süslerin arasında kilisenin bahçesinde iki direk arasına astığı ve üzerinde parlak ışıklarla “İslam şeytandandır” ibaresi yazan levhalar yer aldığı belirtiliyor.

HAKARET İÇEREN CD BİLE DAĞITTILAR
Kilise ayrıca, Noel kutlaması münasebetiyle Hıristiyanların bayramını kutladığı bir CD dağıttı. CD’de yer alan video görüntüsünün büyük bir bölümünde “İslam Şeytandandır” cümlesinin ekrana yansıtarak Müslümanları aşağılandı. İslam’ı kötüleyen bu sözlerin alt tarafında “Yamamah merkezi kilisesi” ibaresini kullanarak, bu çirkin sözlerin kilisenin kendisinin kullandığı vurgulanıyor.

HAKARET İÇİN ÖZEL FORUM AÇTILAR
İnternet sitesinde İslam’a hakaret için özel bir forum açan kilise, mesajını insanlara ulaştırmak için her türlü yolu deneyeceğini ve gerisinin Rabb’e havale edileceğini belirtiyor. Aynı zamanda Gainesville kilisesi, İslam dinini terk eden kadınlara da gerekli yardımı yapacağını ve yiyecek ve barınak imkanı sağlayacağını vaat ederek, insanların İslam’dan uzaklaşması için her türlü çabayı göstereceğini vurguluyor.

DAHA ÖNCE DE YAPMIŞTI
Daha önce de kilisenin önündeki caddeye yine “İslam Şeytandandır” yazılı bir tabela koyan ve İslam’a hakaret levhalarıyla tepki çeken Gainesville kilisesi Amerikalı Müslümanların yanı sıra bir grup Yahudi ve Hıristiyan da kilisenin bu tavrına tepki göstererek protestolar düzenlenmişti.

“İSLAM KORKUNÇ ŞEKİLDE BÜYÜYOR”
Tabelayı kilisenin girişine koyan yetkililerden İletişim Merkez Müdürü Terry Jones, Florida’daki yerel basına yaptığı açıklamada, “Açıkçası bu levhayı içinde bulunduğumuz şu vakitte İslam’ın korkunç şekilde büyümesinden ötürü koyduk. İslam, şiddet içeren ve saldırgan bir din. Bu dinin kitapta geçenlerle bir ilgisi yok” demişti.

T-SHİRTLERE DE YAZDILAR
Kilisenin slogan haline getirmeye çalıştığı bu cümleyi, t-shirtlere dahi yazılmış ve İslam’ büyük bir nefret besleyen Terry Jones, geçen Ağustos ayında 10 yaşındaki kızından bu t-shirtlerden birini giyerek okula gitmesini istemişti. Okul yönetiminin karşı çıkmasıyla bu aşırı hareketi gerçekleştirememişti.

Habervaktim

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.