Mutlu bir vücut mutlu bir ruh için yapılması gerekenler

20.11.2010
93
Mutlu bir vücut mutlu bir ruh için yapılması gerekenler

Kendinizi daha iyi hissettiğiniz, sağlıklı ve huzurlu bir hayatın kapılarını aralamaya ne dersiniz?

Kendinizi daha iyi hissettiğiniz daha sağlıklı ve huzurlu bir yaşam için öncelikle bunu gerçekten isteyip istemediğinize karar verin. Bu duruma bir anda karar verebilir ve hayatınızı sil baştan tekrar yaşayabilirsiniz.

Stresin tüm hastalıkların itici gücü olduğuna, tükenmişlik sendromu, kronik yorgunluk gibi hayatımıza son birkaç yılda giren kavramların giderek yaygınlaştığına dikkat çeken Dr. Sinan Akkurt, daha sağlıklı ve mutlu bir yaşam için önerilerini sıraladı.

İşte o öneriler

Paketli ve hazır gıda tüketimini azaltın

Paketli ve hazır gıda tüketimini azalttığınızda kendinizi, daha zinde hissedersiniz ve aç kalmadan kilo vermeye başlarsınız. Manavlara ve pazarlara gitmeye özen gösterin. Doğanın bize sunduğu rengârenk lezzetli beslenme alternatiflerini hatırlayın.

Haftada en az bir kere yeşil alanları ziyaret edin

Hava yağmurlu ve karlı olsa da haftada en az bir kere açık ve yeşil alanlarda yürümeye özen gösterin.

Bunu gerçekleştirdiğiniz zaman, vücudunuzda toksin atımı hızlanacak, pozitif düşünmenizi sağlayacak ve aynı zamanda ciğerlerinizi de temiz hava dolacaktır.

İnek sütü yerine keçi sütü tercih edin

İnek sütü yerine keçi sütü, beyaz un yerine esmer un, rafine şeker yerine pekmez veya bal tercih edin. Böylelikle sağlıkla beslenir, daha uzun süre tok kalırsınız.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.