Muhteşem Yüzyıl Kösem den sezon finalinde kimler ayrıldı?

10.06.2016
88
Muhteşem Yüzyıl Kösem den sezon finalinde kimler ayrıldı?

Muhteşem Yüzyıl Kösem’den sezon finalinde kimler ayrıldı? Muhteşem Yüzyıl Kösem sezon finalinde kimler öldü?

Muhteşem Yüzyıl Kösem’in sezon finalinde hangi isimler öldü hangi oyuncular diziden ayrıldı?
Star TV’nin sevilen dizisi Muhteşem Yüzyıl Kösem, 9 Haziran Perşembe akşamı 30. bölümüyle sezon finali yaptı. Sultan Ahmed’in tahta çıkışıyla başlayan Muhteşem Yüzyıl Kösem’in ilk sezonu Sultan 4. Murat’la sona erdi. 30 bölüm boyunca çok sayıda ünlü oyuncunun rol aldığı Muhteşem Yüzyıl Kösem’in final bölümünde ise adeta yaprak dökümü yaşandı.

Sultan Genç Osman’ın yeniçeri isyanıyla hazin bir şekilde tahttan indirilip öldürülmesinin ardından yeniden tahta geçirilen Sultan Mustafa da Kösem Sultan tarafından tahttan indirildi. Dizinin sezon finali bölümünde önemli karakter öldü ve ünlü oyuncular diziye veda etti. Dizinin son sahnelerinde Kösem Sultan fırtınası esti. Genç Osman’ın öldürülmesinde sorumlu olan herkes Kösem Sultan’ın emriyle öldürüldü. Aslıhan Gürbüz (Halime Sultan), Mete Horozoğlu (Zülfikar Ağa), Öykü Karayel (Dilruba Sultan), Taner Ölmez (Genç Osman) ve Mustafa Üstündağ (Davut Paşa) ölerek diziye veda etti.

SULTAN OSMAN’IN ( GENÇ OSMAN ) İDAM SAHNESİ

DAVUT PAŞA’NIN İDAM SAHNESİ

SULTAN 4. MURAT’I KİM OYNAYACAK?

Muhteşem Yüzyıl Kösem’in Ekim 2016’da başlayacak olan 2. sezonunda artık yeni bir devir başlayacak. Çok sayıda yeni oyuncunun da katılacağı dizide, ilk sezondan ise Beren Saat, Vildan Atasever, Boran Kuzum, Esra Dermancıoğlu ve Nadir Sarıbacak kadrodaki yerlerini koruyacak ve rol almaya devam edecek. 11 yaşında tahta geçen ve Osmanlı tarihinde iz bırakan padişahlardan biri olan Sultan 4. Murat’ı ise yeni sezonda ünlü bir oyuncu canlandıracak. Ancak 4. Murat’ın kimin oynacağı ise henüz açıklanmadı. 4. Murat rolü için daha önce Engin Akyürek’in adı ortaya atılsa da doğrulanmamıştı.
SULTAN 4. MURAT KİMDİR?

Kösem Sultan ve 1. Ahmed’in çocukları olan Sultan Murat 11 yaşındayken tahta geçmiştir. 1623 ile 1640 yılları arasında Osmanlı tahtında oturmuş ve devlet düzenin yeniden babası gibi sağlamıştır. Yeniçeri isyanları ve Safevi Devleti’nin bu iç karışıklıkları fırsat bilip Osmanlı topraklarına saldırması üzerine Sultan Murat’a karşı halkın bir bekleyiş içerisinde olduğunu söyleyebiliriz. Şehzadesinin genç yaşta tahta geçmesinden dolayı Kösem Sultan Naibe olarak devleti tek başına yönetti diyebiliriz. Kösem Sultan naibe olarak 10 yıllık bir süreçte aşevleri açmış, borçluların borçlarını ödemiş ve askerlerin maaşlarında düzeltme yapmıştır. Sultan Murat Alkol ve tütün ürünlerini yasaklamıştır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.