Muhteşem Yüzyıl Kösem 22. bölüm fragmanında şok olay!

13.04.2016
82
Muhteşem Yüzyıl Kösem 22. bölüm fragmanında şok olay!

Muhteşem Yüzyıl Kösem 22. bölüm fragmanında şok olay! Muhteşem Yüzyıl Kösem 22. yeni bölümü ile yine ekrana kilitleyecek. Star Tvnin sevilen dizisi Muhteşem Yüzyıl Kösem son bölümde Kösemin yönetiminde sarayda yepyeni bir düzen kuruluyor. İşte Muhteşem Yüzyıl Kösem ile ilgili son gelişmeler

Muhteşem Yüzyıl Kösem yapımcılığını Timur Savcı, senaryosunu Yılmaz Şahin, Nüket Bıçakçı ve Sevgi Yılmaz, yönetmenliğini ise; Mert Baykal, Yağız Alp Akaydın, Zeynep Günay Tan ve Deniz Koloş üstlenmektedir. Başrollerinde Ekin Koç, Beren Saat, Hülya Avşar, Mete Horozoğlu, kadir doğulunun yer aldığı Muhteşem yüzyıl Kösem 22. bölüm fragmanı yayına girdi. Yapımını Tims Productions üstlendiği Muhteşem Yüzyıl Köse 14 Nisan Perşembe 20.00da star Tvde.

MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM 22. YENİ BÖLÜM FRAGMANI


MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM SON BÖLÜM ÖZETİ

Kösemin yönetiminde sarayda yepyeni bir düzen kuruluyor. Safiye Sultan, Kösemin iktidarına son vermek için saraya çok özel bir cariye gönderiyor. Şehzade Osman ile Şehzade Mehmed arasında yeni bir rekabet başlıyor. Şehzade Mustafa yıllar sonra kafesten dışarı çıkıyor! Ancak Haremdeki ilk gecesinde öyle bir olay yaşanıyor ki Halime ve Dilruba şok oluyor!

Halime, oğlunun hastalığına şahit olurken, Dilruba kardeşini kurtarabilmek için büyük bir risk alıyor ve hiç tanımadığı biriyle suç ortaklığı yapmak zorunda kalıyor. Hümaşah ile İskender arasındaki kuvvetli bağ şüpheleri üzerlerine çekiyor. İskenderin kayıp şehzade olduğunu Ahmede çok yakın bir isim öğreniyor! İskenderin sırrı tehlikeye mi giriyor? Sultan Ahmed her şeyden habersiz iktidarını taçlandırmanın hayallerini kurarken, büyük bir tehlike onu bekliyor!

Yıllar geçmiş, haremde Kösemin iktidarında yeni bir düzen kurulmuştur. Bir yandan imparatorluğun görkemi ve ihtişamı Sultanahmet Camii ile taçlanırken, diğer yandan şehzadelerin büyümesi ile hanedan yeni iktidar savaşlarına gebedir.
Safiye Sultan ise Kösemin iktidarını bitirmek için çevresini dört bir yandan kuşatmaya çalışır. Sultan Ahmed için hususi olarak yetiştirilmiş güzel ve alımlı bir cariye saraya girer. Ancak bu kız sıradan bir cariye değildir. Geçmişinde sarayla olan bağı haremde tüm dengeleri alt üst edecektir.

Safiye Sultan, oğlu İskenderi tahta çıkarmak için tehlikeli bir hamle yaparken, İskenderin kayıp şehzade olduğunu öyle biri öğrenir ki sır tehlikeye girmek üzeredir. Şehzade Mustafa ise yıllar sonra ilk kez kafesten çıkar. Hareme alışmakta güçlük çeken Mustafa, ilk gecesi felaketle sonuçlanır. Mustafanın akıl sağlığının yerinde olmadığını gören Halime ve Dilruba, Mustafayı korumak için büyük bir suç işlerler..

Sultan Ahmed, Kösemle ve çocuklarıyla birlikte mutlu, huzurlu bir aile kurmuş, iktidarını sağlam temellere oturtmuştur. Ancak bu mutlu tablo bozulmak üzeredir.. Muhteşem Yüzyıl Kösem, nefesleri kesecek yeni bölümüyle starda.

MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM SON BÖLÜM İÇİN TIKLAYINIZ

MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM OYUNCU KADROSU

Kösem Sultan (Anastasia Tsilimpiou/Beren Saat) — Kefalonya Adasında yaşayan soylu bir ailenin kızı olan Anastasia, Safiye Sultanın emriyle yeni tahta çıkan I.Ahmede hediye edilir. Safiye Sultan tarafından kendisine Mahpeyker adı verilmiştir. Daha sonra Kösem adını almıştır.

I. Ahmed (Ekin Koç): Babası III. Mehmedin ardından tahta geçen 14. Osmanlı padişahıdır. Abisi Şehzade Mahmudun ani bir şekilde öldürülmesinin ardından tahtın en güçlü adayı olmuş. Babası III.Mehmedin ölümünün ardından hiç beklemediği bir anda tahta çıkmıştır. İlk emri de kardeşi Şehzade Mustafanın canını bağışlamasıdır.

Safiye Sultan (Hülya Avşar): Sultan Ahmedin büyük validesi. Venedik asıllı, zengin bir aileden gelmiştir. Oğlu III. Mehmedin ölümünün ardından torunu Ahmedin tahta çıkmasında büyük katkısı olmuştur. Haremdeki ve devlet içindeki entrikalara hakimdir. Bu entrikaların en tehlikelilerini bizzat tasarlayan ve uygulayan kendisidir.

Hümaşah Sultan (Vildan Atasever): Sultan Murat ve Safiye Sultanın kızı. Gerçekten Sultan Murat ve Safiye Sultanın bu isimde bir kızı yoktur. Dizi için yaratılmış hayali karakterdir..

Halime Sultan (Aslıhan Gürbüz) – Çerkes asıllı. Padişah Sultan Mehmedin gözdelerinden, Şehzade Mustafanın annesi. Oğlu Mustafa, Halimenin en değerli varlığı. Geçmişte bir evlat acısı yaşamış. Hırslı, ateşli, öfkeli ve gizemli. Büyüye, fala meraklı. Karanlık sanatlarla yakın ilişki içindedir. Bu yüzden harem içinde namı büyücüye çıkmıştır.

Handan Sultan (Tülin Özen): Sultan Ahmedin validesi. Boşnak asıllı. Sade ve zarif bir güzelliğe sahip. Oğlunun tahta geçmesiyle birlikte valide sultanlık makamına kavuşmuştur.

Şehzade Yahya (İskender) (Berk Cankat): Aslında kayıp Şehzade Yahyadır..Gerçek ailesini bulmak, kim olduğunu öğrenmek için İstanbula doğru yola koyulmuştur.Devşirmelerle birlikte İstanbula doğru yol alırken Anastasiaya denk gelip ona aşık olmuştur. Acemi ocağına girmesiyle birlikte İskender adını almıştır. Sultan Ahmedin ocağı ziyareti sırasında dikkatini çekip ve ikili arasında uzun yıllara yayılacak bir dostluk başlamıştır.

Mehmed Giray Han (Kadir Doğulu): Kırım Hanzedesi. Şahin Girayın kardeşi. Fahriyeye tutkuyla bağlı. Bir Kırım Hanzadesi olarak Osmanlının topraklarında gözetim altında tutulmaktan o da memnun değil. Abisi Şahine kıyasla daha yumuşak mizaçlı görünse de içinde uyanmamış bir aslan yatmaktadır.

Şahin Giray Han (Erkan Kolçak Köstendil): Kırım Hanzadesi, Mehmed Girayın abisi. Kardeşiyle birlikte Rumeli Hisarıda Osmanlı ağalarının gözetiminde kalmaktadır. Moğol hükümdarı Cengiz Han, Şahinin en büyük idolü. Özgürlüğüne düşkün. Gururu her şeyden önce geliyor.

Fahriye Sultan (Gülcan Arslan): Safiyenin kızı, Sultan Ahmedin halası. Bugüne dek çok acılar çekmiş. Validesi Safiyenin isteğiyle kendisinden yaşça büyük paşalarla evlenmiş, mutsuz evlilikler yapmış. Bu paşaların her biri hakkın rahmetine kavuşmuşlar. Hüzün dolu bir hayat sürmüş Fahriye, aşka hasret yaşamış. Kırım Hanzadesi Mehmed Girayla tanışmasıyla birlikte bu hasret son bulmuş.

Derviş Mehmed (Mehmet Kurtuluş): Sultan Ahmedin akıl hocası ve yakın koruması. Boşnak asıllı. Ahmedin akıl aldığı, danıştığı bir baba figürüdür. Bostancılıktan sadrazamlığa uzanan bir kariyeri vardır.

Zülfikar Ağa (Mete Horozoğlu): İstanbul Acemi Ocağı Ağası. Devşirme oğlanlarıyla bizzat ilgilenen güvenilir, devlete ve padişaha sadık, gözüpek bir asker. Bektaşi inancına ve ocağa kendini adamış örnek bir yeniçer

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.