Muhteşem Düellonun Galibi Yok!

10.11.2012
73
Muhteşem Düellonun Galibi Yok!

Beşiktaş ile Bursaspor arasında oynanan mücadelede futbolseverler gole doydu.

İlk yarısını Bursasporun 1-0 önde kapattığı mücadelenin ikinci yarısı tam 5 gole sahne oldu. Muhteşem düello 3-3 beraberlikle sona erdi.

Spor Toto Süper Ligin 11. hafta mücadelesinde Beşiktaş, İnönü Stadında Bursasporu konuk etti.

Beşiktaş mücadeleye McGregor, Hilbert, Ersan Adem Gülüm, Sivok, Uğur Boral, Veli Kavlak, Necip Uysal, Holosko, Fernandes, Olcay Şahan, Almeida ilk 11i ile başladı.

Konuk ekip Bursaspor ise, Carson, Basser, Serdar Aziz, İbrahim Öztürk, Vederson, Tuncay Şanlı, NDiaye, Batalla, Belluschi, Ferhat Kiraz, Sestak 11i ile sahada yer aldı.

Beşiktaşın başlama vuruşu ile start alan mücadelede Bursaspor maçın ilk dakikalarında sol kanattan etkili ataklar geliştirdi. Bursasporun kazandığı korner atışından sonra Beşiktaş, Almeida ile 4. dakikada hızlı atağa çıktı. Sol çaprazda kaleci Carson ile karşı karşıya kalan Portekizli futbolcunun şutunda top az farkla uzak köşe direğinin dibinden auta gitti.

Sol kanatta topla buluşan Uğur Boralın ortası savunmadan sekip sağ çaprazda bulunan Hugo Almeidanın önüne düştü. Almeidanın gelişine çektiği şutta Serdar Aziz kayarak topu kornere gönderdi.

16. dakikada Bursaspor sağ kanattan çok etkili geldi. Basserin ceza alanına yaptığı ortaya Belluschi kafayı vurdu. Savunmaya çarpan top hız kaybederek kaleci MCgregora geldi.

Beşiktaşın rakip yarı alanda daha çok göründüğü dakikalarda Bursaspor golü buldu. 28. dakikada Batalla kazanılan serbest vuruşta topu uyuna hızlı sokarak Beşiktaş savunmasının yerleşmesine engel oldu. Sağ kanattan topla ilerleyen Tuncay Şanlı, altı pas üzerine ortasını yaptı. Geriden gelen Sestak ayağını koyarak topu Beşiktaş ağlarına gönderdi.

34. dakikada Fernando Belluschi, Manuel Fernandesden kaptığı topu hiç bekletmeden sağ kanatta bulunan Pablo Batallaya gönderdi. Batalla ceza sahası içerisine girdikten sonra yerden pasını tekrar penaltı noktası üzerindeki Fernando Belluschiye verdi. Belluschi gelişine şut çekmek istedi ancak topu ıskaladı ve savunma araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.

39. dakikada Kaleci Scott Carsonun kullandığı degajı rakip ceza sahası yayı üzerinde iyi kontrol eden Pablo Batalla hiç bekletmeden pasını sağ çaprazda bulunan Fernando Belluschiye verdi. Belluschi ceza sahası yayı üzerinden şutunu çekti ancak top direğin hemen dibinden dışarı çıktı.

İlk devrede iki takımda çok net gol fırsatları yakaladı ancak bu pozisyonlardan faydalanan Sestak ile Bursaspor oldu. Oldukça tempolu oynanan ilk devrede Beşiktaş oyunu rakip yarı alanda tutmaya çalışırken, Bursaspor hızlı hücumlarla etkili ataklar geliştirdi.

Mücadelenin ilk devresi 1-0 Bursasporun üstünlüğü ile sona erdi.

Beşiktaş ikinci devreye çok hızlı başladı. 46. dakikada Olcay Şahan ile duvar pası yapan Manuel Fernandes sol kanattan ceza sahası çizgisi üzerinden yerden ortasını yaptı ancak top kaleci Scott Carsonun kucağında kalıyor.

Beşiktaş, Olcay Şahanın attığı golle skoru 1-1e getirdi. 52. dakikada Uğur Boralın pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Filip Holosko son çizgiye indikten sonra yerden pasını penaltı noktası üzerindeki Olcay Şahana verdi. Olcay Şahanın gelişine çektiği şutta top ağlarla buluştu ve maçta skora denge geldi.

Beraberlik golünün ardından Beşiktaş ikinci golü de buldu. Beşiktaş, Filip Holoskonun attığı golle 2-1 üstünlüğü yakaladı. Uğur Boralın pası ile ceza sahası dışında sol çaprazda topla buluşan Manuel Fernandes topu sağına çektikten sonra ceza sahası içerisine ortasını yaptı. Fernandesin ortasında top arka direkte bulunan Filip Holoskoya geldi. Holoskonun kafa vuruşunda top ağlarla buluştu ve Slovak futbolcu bu sezon ligdeki 4. golünü kaydetti.

Goller peşpeşe gelmeye başladı. Beşiktaşın golüne Bursaspor 4 dakika sonra cevap verdi. Tuncay2ın düşürülmesi ile kazanılan serbest vuruşu Vederson kullandı. Vedersonun şutunu McGregor yumrukla uzaklaştırmak isterken top İbrahime çarptı. Seken topu takip eden İbrahim çizgi üzerinde topa bir kez daha dokundu ve 59. dakikada maçta skora dengeyi getirdi. 2-2.

Olcay ceza alanı içerisinde kaleci ile karşı karşıya kaldı. Ferhat Kirazın arkadan müdahalesinde Fırat Aydınus penaltı noktasını gösterdi. Almeidanın kullandığı penaltı vuruşunda top ağlarla buluştu ve 67. dakikada skor 3-2ye geldi.

Mücadelenin 73. dakikasında sahada oyuncular birbirine girdi. Orta alanda yaşanan kavganın ardından Hilbert, Almeida, Hakan Aslantaş sarı kartla cezalandırıldı.

Kavganın bitmesinin ardından Bursaspor golü buldu. Hızlı kullanılan serbest vuruşta sol kanattan gelen ortaya Batalla dokundu ve 76. dakikada topu ağlara gönderdi. 3-3.

77. dakikada Olcay Şahan inanılmaz bir gol kaçırdı. Sağ kanattan Hilbert ortasını yaptı. Altı pas içerisinde bomboş pozisyonda Olcay şutunu çekti fakat top farklı şekilde auta gitti.

86. dakikada Fernandesin sol kanattan kullandığı top uzak köşe direğinden ağlarla buluşmak üzereyken kaleci Scatt Carson, parmaklarının ucuyla topu çıkarmayı başardı ve devamında savunma topu uzaklaştırdı.

90. dakikada sol kanattan Ferhat Kirazın yaptığı ortayı kaleci Allan Mcgregor uzaklaştırmak istedi ancak top ceza sahası içerisinde sol çaprazda bulunan Stanislav Sestakın önüne düştü. Sestakın gelişine çektiği şutta top yan ağlarda kaldı.

Bursaspor 90+4te Ferhat Kiraz ile inanılmaz bir gol kaçırdı. Kaleci ile karşı karşıya kalan genç futbolcu topu McGregorun üzerinden aşırtmak istedi ancak top yandan auta gitti.

Kalan dakikalarda iki takım da gol pozisyonlarını değerlendiremedi ve mücadele 3-3 eşitlikle sona erdi.

Bu skorla Beşiktaş puanını 16ya yükseltti. Bursaspor da 14 puana yükseldi.

NTV Spor

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.