Mozilla İnternet Sitesi Güvenlik Analiz Servisini Hizmete Açtı

27.08.2016
83
Mozilla İnternet Sitesi Güvenlik Analiz Servisini Hizmete Açtı

Mozilla İnternet Sitesi Güvenlik Analiz Servisini Hizmete Açtı Daha çok Firefox internet tarayıcısı ile tanıdığımız Mozilla firması ilginç bir web hizmetini servise açtı. Observatory olarak adlandırılan yeni servis temel olarak bir internet sitesi güvenlik analiz servisi. Observatory geliştiricilere, sistem yöneticilerine ve güvenlik uzmanlarına internet sitelerini en güvenli şekilde yapılandırmalarına imkan tanımak amacıyla geliştirilmiş bir servis. Observatory bu iş için internet sitelerini olası güvenlik açıklarına karşı tarıyor ve tespit ettiği güvenlik risklerini raporluyor.

Observatory oldukça pratik bir kullanıma da sahip. Servisten yararlanabilmek için tek yapmanız gereken şey sitenizin URLsini Observatory üzerindeki arama bölümüne yazarak taramayı başlatmak. Analiz süreci oldukça kısa sürüyor. Birkaç saniye içerisinde sitenizin güvenlik kriterlerine uygun olup olmadığı belli oluyor. Analiz sonucu siteniz 0 ile 130 puan arasındaki notunu alıyor, bu not A ile F arasındaki harflerle sınıflandırılıyor.

Mozillanın internet sitesi güvenlik analizini başarıyla geçmek ise oldukça zor. Sistem üzerinden yapılan analizlerin yüzde 90ında başarısız sonuç elde edilmiş. Bu başarısız sonuçlar arasında Mozillanın kendi sitesi ve Google gibi siteler de yer alıyor.

Observatorye erişmek için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz:

kaynak: tamindir

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.