Milli Takım Play-Off Biletini Kaptı

11.10.2011
79
Milli Takım Play-Off Biletini Kaptı

Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde gruptaki son maçında Azerbaycan’ı konuk eden Türkiye, sahadan Burak Yılmaz’ın kaydettiği golle 1-0 galip ayrıldı ve Play-off’lara kaldı.

Avrupa Şampiyonası Elemelerinde gruptaki son maçında Azerbaycanı konuk eden Türkiye, sahadan Burak Yılmazın kaydettiği golle 1-0 galip ayrıldı ve Play-off’lara kaldı. Almanyanın Belçikayı 3-0 mağlup etmesi de Milli Takımın işini kolaylaştırdı.

2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri Play-off eşleşmelerinin kura çekimi 13 Ekim Perşembe günü yapılacak.

Almanya maçına oranla tribünler tam anlamıyla dolu değildi ancak Milli Takım, maça hırslı ve istekli başladı. Burak ve Kazım ile etkili olmaya çalışan Türkiye, maçın ilk önemli pozisyonunu 14üncü dakikada buldu. Sağdan gelen ortada top, Azerbaycan savunmasından sekti ve Kazımın önünde kaldı. Oldukça müsait durumdaki Kazımın vuruşu, direğin hemen yanından auta gitti.

Bu dakikadan sonra Millilerin temposu yavaş yavaş düştü. Türkiye, ilk yarı boyunca topa hakim olsa da aradığı net poziyonları bir türlü bulamadı. Hamitin uzaktan şutları ile zaman zaman tehlikeli olan Ay-yıldızlılar, ilk 45 dakikada üstünlük sayısını izlettiremedi.

Türkiyeyi yakından ilgilendiren grubun diğer maçında ise Almanyanın ilk yarıyı 2-0 önde kapattığı haberi, tribünlerde büyük coşku yarattı.

İkinci yarıya ise Kazımın, Azerbaycan ceza sahası içinde yarattığı pozisyon ile başlayan Milli Takım, Arda ve Burak Yılmaz’ın etkili oyunu ile baskısını artırdı. Ardanın kullandığı serbest vuruşta ise Burak Yılmaz, Azerbaycan kalecisini mağlup etti. Ancak gol, ofsayt gerekçesi ile hakem tarafından iptal edildi.

Baskısını rakibine iyi hissettiren Türkiye, aradığı gole maçın 60ıncı dakikasında ulaştı. Oyuna ikinci yarıda giren Selçuk İnanın ara pası ile hareketlenen Burak Yılmaz, kalecinin yanından topu filelere gönderdi ve Milli Takımı Azerbaycan karşısında 1-0 öne geçirdi.

Almanyanın da, Belçika karşısında 3-0 önce olmasından dolayı iyice rahatlayan Türkiye, ikinci gol için rakip kaleye daha organize ataklarla yüklenmeye başladı. Arda ile net bir fırsattan yararlanamayan Milli Takım, dakikalar ilerledikçe tempoyu düşürdü.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında girdiği gol pozisyonlarından yararlanamayan Türkiye, Burak Yılmazın 60ıncı dakikada attığı golle sahadan 1-0lık galibiyetle ayrıldı ve 2012 Avrupa Şampiyonası’na katılmak için Play-off oynama şansını elde etti

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.