Meydanlara inmemiz gerekiyorsa inelim!

27.07.2013
70
Meydanlara inmemiz gerekiyorsa inelim!

1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu açıklamalarda bulundu

Türkiyede şike suçu sabit görülen ve mahkum olan kişilerin halen futbolun her kademesinde görev aldıklarına dikkat çeken Hatayoğlu, şöyle konuştu:
Bence bu ahlak zaafı yukarıdan aşağı geliyor. Ülkeyi yönetenler bu durumlardan habersiz değiller. Siyaset futbolun her alanına girmiş durumdadır. Şike yasasını çıkaran bu Meclisti. Ne zaman ki Aziz Yıldırım ve diğerleri ceza alınca Türkiye parlamentosunda görmediğimiz bir manzarayla karşılaştık ve iktidarı muhalefetiyle bir olup bir gecede yasa değişikliği yaptılar. Spor bakanı hala nasıl o koltukta oturuyor anlayabilmiş değilim. TFFnin özerk olduğu doğrudur ama onu da denetleyen kurumlar vardır. Bence spor bakanı ve TFF bütün kurumlarıyla istifa etmelidir. Bugüne kadar görevlerini kötüye kullanmışlardır.

Biz dernek olarak bugüne kadar bu olayın takipçisi olduk, bundan sonra da olacağız. Bizim kupayı istemiyoruz, suçlular cezasını çeksin yeter gibi bir düşüncemiz yok. Hem suçlular cezasını çeksin hem de sonuna kadar hakkımız olan kupamızı istiyoruz. TFFyi görevini kötüye kullanmaktan mahkemeye vereceğiz.

Halen devam eden bazı eylemler var. Bunlar iyi niyetli olmakla beraber sonuç getirmeyecek eylemlerdir. Biz başından beri gerek Trabzonda gerekse İstanbulda 100 bin kişiyi aşan bir eylem yapmamız gerektiğini savunduk. Trabzonsporun bu sayıyı toplayacak gücü vardır. Tabii bunun için Trabzonsporun bütün kanaat önderleri ve dinamikleri bir araya gelmeli ve çağrı yapmalı, başta da Trabzonspor kulübü ön ayak olmalıdır.

Buradan biraz da sitem edeceğim: Birçok iş adamımız ve siyasetçimiz Trabzonspor bizim kartvizitimizdir derler. Bunların içinde kulüpte başkanlık ve yöneticilik yapmış isimler de var. O halde buyurun samimiyetinizi görelim, meydanlara inmemiz gerekiyorsa bir bütün olarak inelim. Biz dernek olarak önümüzdeki günlerde gerekli girişimleri yapacağız. Burada şunu da ifade edeyim, çok önemli bir mazereti olmadıktan sonra o eyleme katılmayanların Trabzonsporlu olduğuna da inanmayacağım.

Kaynak: AA

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.