Mersin idman yurdu, mağlubiyetle veda etti

17.05.2013
76
Mersin idman yurdu, mağlubiyetle veda etti

Daha önce düşmesi kesinleşen Mersin İdman Yurdu, Süper Ligdeki son maçında Gaziantepspora evinde 2-1 mağlup oldu

Spor Toto Süper Ligin 34. ve son haftasında ligden daha önce düşmesi kesinleşen Mersin İdman Yurdu, Gaziantepspora evinde 2-1 mağlup oldu.

Maçın hakemi Taner Gizlencinin kariyerindeki son maçını yönettiği mücadelede Gaziantepspor 27. dakikada Doğan Şahin ve 30da Cenk Tosunla 2-0 öne geçti. Mersin İdman Yurdu adına Ben Yahianın 72de attığı gol skoru belirledi: 1-2

Bu sonuçla birlikte Gaziantepspor 46 puana yükseldi. Mersin İdman Yurdu ise 22 puanda kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

İLK YARI:

Spor Toto Süper Lig’de Mersin İdman Yurdu ile Gaziantepspor arasında yapılan maçın ilk yarısı, konuk takımın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.
3. dakikada Lawal’ın pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Ben Yahia’nın şutunda, meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.
7. dakikada ev sahibi takımın kazandığı serbest vuruşu kullanan Nobre’nin şutunda, top kaleci Mahmut’ta kaldı.
19. dakikada ev sahibi takımın geliştirdiği atakta topla buluşan Eren, pasını Nobre’ye verdi. Bu futbolcunun şutunda, meşin yuvarlak rakip takım oyuncuları tarafından uzaklaştırıldı.
27. dakikada konuk takımın sol kanattan geliştirdiği atakta topla buluşan Turgut’un plase vuruşunda, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-1.
30. dakikada Gaziantep ekibinin Binya ile geliştirdiği atak sonrası ceza sahası dışında topla buluşan Cenk’in şutunda, meşin yuvarlak filelere gitti: 0-2.
Maçın ilk yarısı, Gaziantepspor’un 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARI:

53. dakikada Burak’ın ceza sahası dışından yaptığı vuruşta, top kaleci Mahmut’ta kaldı.
63. dakikada konuk takımın geliştirdiği atakta ceza sahasında topla buluşan Rostand’ın şutunda, meşin yuvarlak üsten auta çıktı.
72. dakikada ev sahibi takımın geliştirdiği atak sonrası ceza sahası dışında topla buluşan Ben Yahia, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-2.
86. dakikada Lawal’ın pasında ceza sahasında topla buluşan Ben Yahia’nın şutunda, kaleci Mahmut meşin yuvarlağı kontrol etti.
Karşılaşma, Gaziantepspor’un 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Stat: Tevfik Sırrı Gür
Hakemler: Taner Gizlenci, Mehmet Şahan Yılmaz, Serhan Malkoç
Mersin İdman Yurdu: Cengiz, Murat, Stepanov, Culio (Dk. 68 Nduka), Mert Nobre (Dk. 46 Burak), Ben Yahia, Eren, Mitrovic, Gosso, Serkan Yanık, Lawal
Gaziantepspor: Mahmut, Şenol, Turgut, Bekir, Serdar Özbayraktar (Dk. 85 İbrahim Halil Keser), Serdar Kurtuluş, Cenk, Binya, Süleyman, Oktay (Dk. 61 İbrahim Halil Yaşar), Rostand
Goller: Dk. 72 Ben Yahia (Mersin İdman Yurdu), Dk. 27 Turgut, Dk. 30 Cenk (Gaziantepspor)
Sarı kartlar: Dk. 45 Culio (Mersn İdman Yurdu), Dk. 52 Turgut, Dk. 56 Bekir (Gaziantepsor)

MAÇIN ARDINDAN..

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Hakan Kutlu, Gaziantepspora 2-1 mağlup oldukları maçın ardından düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:
Mersin ve Mersin İdmanyurdu için sıkıntılı bir 34 hafta geride kaldı. Ne yazık ki, Mersin İdmanyurdu bugün Süper Ligdeki son maçını oynadı. Bu 34 haftanın 9 haftasında takımımızla beraberdik. Bu 9 hafta içerisinde çok büyük sıkıntılarla uğraştık. Bu sıkıntılar hiçbir zaman hem kulübümüzün prestiji hem de aile içinde kalması gerektiği için kamuoyu ile paylaşmadık, bugünde paylaşmayacağım. Fakat ligin son 4-5 maçında futbolcu arkadaşlarımızı yalvarır pozisyonda sahaya çıkarmaya başladık ki bu da çok büyük sıkıntıydı. Bu maça kadar futbolcularımızın konsantresini üst seviyede tutup iyi futbol oynamaya gayret ettik. Bunu da başardığımızı zannediyorum. Bu maçı ayrı tutuyorum. Maçın ilk yarısı çok kötüydü. Mersin takımı, Mersin şehri Süper Lige çok yakışan bir takım. İnşallah önümüzdeki sene gereken hamleler yapılır. Tekrar bu çok yakıştığı Süper Lige Mersin İdmanyurdu döner. Bu hamleler yapılırsa bizde görevimizin başında olacağız. Bekleyeceğiz, göreceğiz. İnşallah bu birliktelik Mersin şehrinde ve Mersin İdmanyurdunda sağlanır.
Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ise, Çok çekişmeli, güzel hatta son hafta bile küme düşen son takımının bile belli olmadığı bir lig yaşadık. Gaziantepspor, biz göreve geldiğimiz de çok zor bir süreçten geçiyordu. Bu zor sürecin sonucunda da kümede kalmayı garantilemiş, normal şartlarda hedefi daha yukarılarda olması gereken bir takımın yaşadığı süreci en iyi şekilde değerlendirdik. Tekrar hak ettiği yere getirmişiz. O yüzden mutluyuz. Bütün futbolcu kardeşlerimi bu zor süreci başarı ile yerine getirdiği için tebrik ediyorum. Yeni gelen takımları da, çıktıkları bu ligde başarılar diliyorum. Düşen takımlarda inşallah tekrar bir an önce bu lige dönerler. Şampiyon Galatasarayı da tebrik ediyorum. Fenerbahçe-Trabzonspor maçında da kupanın kazananını tebrik ederek doğrusuyla, iyisiyle, kötüsüyle yaşadığımız bu sezonda, hatalarımız veya herhangi bir şekilde yanlışlarımız var ise de herkesten özür diliyorum. Gaziantepspor taraftarına da camiasına da sevgilerini gösterdikleri için teşekkür ediyorum. İnşallah yeni sezonda hayırlısı olur diyorum diye konuştu

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.