Maaşlarına Yüzde 150 Zam Yaptılar

02.04.2010
77
Maaşlarına Yüzde 150 Zam Yaptılar

Türkiye Futbol Federasyonu’nda akıllara ziyan skandal gelişmeler yaşanıyor. İddialar Türkiye’yi şok edecek nitelikte. İşte kapalı kapılar ardında yaşanan olayların perde arkası…

2004 Yılında Ünal Karaman’la başlayan Genç Milli takımların mükemmel yapılanması , Ünal’ın ayrıldığı tarihten bu yana diklemesine olmasa da giderek irtifa kaybetti. Ersun Yanal’ın göreve gelmesi ile de henüz erken olmakla birlikte geriye gidiş olacağı düşüncesi otoriteler tarafından dillendirilmeye başladı bile.

Ünlü futbol adamı rahmetli Gündüz Tekin Onay’ın temelini attığı ve Hasan Doğan’ın sürdürdüğü sistem bir anda çöpe atılmış oldu. Eğitim ve Genç takımların başına getirilen isimler çalıştırdığı takımlardan sezonu tamamlamadan ayrılmış ( TFF dahil ) tümünden tazminat alarak bırakmıştır.

5 yılda 22 oyuncuyu A Milli takıma, 40 oyuncuyu Ümit Milli takıma gönderen ekip görevden alınıyor ve yerine yeni bir ekip atanıyordu. Milli Takıma bu kadar kısa sürede bu sayıda isim yetiştiren bir ekip nedense başarısız bulunarak görevden el etek çektiriliyordu.

‘Futbol Direktörü’ ünvanı ne kadar doğru!

Türkiye Futbol Federasyonu adı üzerinde bünyesinde futboldan başka branş barındırmıyor. ”TFF Futbol Direktörü” etiketi ile göreve yeni bir isim getirerek komik bir durum içerisine düşüyor. ‘Futbol Direktörü’ daha sonra teknik, idari, mali konuları kapsayan yetkilerle de donatılarak kendisine inanılması zor bir güç oluşturuyor. İstediğini gönderen, istediğini istediği maaşla işe alan bir güç.

Futbol Direktörü gücünü nereden alıyor?

Bu şahıs TFF’nin eski başkanlık binasını restore ettirerek aybaşı itibari ile Ümit, Genç ve diğer milli takımları da alarak Leventteki binaya yerleşiyor. Bu kadar güç ile kapalı kapılar ardında futbolu yönlendirecek, Beylerbeyinde ise Eğitim dairesini yönetecek.

Yanal’ın hedefi A Milli Takım mı?

Yanal’ın adı Futbol Federasyonu olan ve bu alandan başka branşı da bulunmayan TFF içerinde ‘Futbol Direktörlüğü’ görevine getirilmesinde özelikle A Milli Takım hedeflerinin olduğu iddia ediliyor. Genç Milli Takım sorumluluğunu yürüten Ersun Yanal’ın özellikle bu görevde tutulmasındaki nedenin A Milli Takım ile ilgili olarak ileriye yönelik planlar olduğu yönündeki iddiaları da doğrulayan bir takım çalışmalarda dikkat çekiyor.

Aşağıdan yukarıya doğru tüm kadroların oluşturulması ve yukarıda meydana gelecek bariz olumsuzluk durumunda Ersun Yanal hızlı bir şekilde A Milli Takım sorumlusu olarak hızlı bir şekilde atanacak.

İçeriden bilgi akışını kim sağladı

Yukarıda sorunlar baş göstermeden önce aşağıda yapılanmanın tamamlanması için Futbol Federasyonu içerisinde bir takım çalışmaların yürütüldüğü de iddialar arasında bulunuyor. Hüseyin Coşkun Fatih Terim görevde iken yaklaşık 5 ay önce Milli Takımlar Müdürlüğü görevine getirildi.

Yanal’a belge sızdıran isim kim?

Bu dönemde Hüseyin Coşkun’un A Milli Takımda çalışan kadrolu elemanlar vasıtası ile Ersun Yanal’a tüm dökümanları ilettiği federasyon kulislerinde konuşuldu. Ersun Yanal’ın göreve gelmesi ile de bu çalışmalar içerisinde bulunanların maaşları %150’lik bir artış gördüğü iddiası da spor camiasının diline çoktan düştü bile. Bu arada Hüseyin Coşkun’un maaşındaki artış ise bu rakamlardan daha fazla olduğu öne sürülüyor

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.