LYS sonuçları ne zaman açıklanıyor?

01.07.2016
73
LYS sonuçları ne zaman açıklanıyor?

LYS sonuçları ne zaman açıklanıyor? Lisans Yerleştirme Sınavı uygulamaları tamamlanırken şimdilerde LYS sonuçları açıklaması merakla bekleniyor. ÖSYM tarafından LYS sonuçları açıklaması öğrencilerin meraklı bekleyişiyle devam ediyor. Öğrencilerin LYS sonuçları açıklaması ne zaman yapılacak sorusu internette en çok merak edilen konuların başında geliyor.

Milyonlarca ortaöğretim mezunu üniversite adayı, ÖSYM’nin 2016 sınav takviminde bulunan Lisans Yerleştirme Sınavı’na girdi. 5 sınavdan oluşan LYS maratonunun sona ermesinin ardından şimdilerde milyonlarca öğrenci için 2016 LYS sonuçları açıklamasının meraklı bekleyişi başladı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen Lisans Yerleştirme Sınavı maratonu 1 milyon 73 bin öğrencinin katılımı ile sona erdi. Öğrencilerin istedikleri ve hayallerindeki üniversiteye girebilmek için ter döktüğü esnada velilerde dışarıda çocuklarının heyecanını paylaştı.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Lisans Yerleştirme Sınavı’na katılan adayların 18-19 haziran tarihlerinde girdiği LYS-1 ve LYS 4, 25 Haziran sabah LYS-2, öğleden sonra ise yabancı dil sınavı LYS 5 ve 26 Haziran Pazar günü edebiyat-coğrafya sınavı LYS-3’ün sona ermesinin ardından 2016 LYS sonuçları açıklamasının meraklı bekleyişi başladı. Öğrencilerin, üniversiteye kayıt olabilmek için ter döktüğü 5 aşamadan oluşan Lisans Yerleştirme Sınavı’nın ÖSYM tarafından belirlenen tarihlerde uygulanmasının ardından LYS sonuçları açıklamasının hangi tarihte yapılacağı konusu büyük bir merak oluşturuyor.

2017 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu 27 haziran 2016’da açıklandı. Ancak bu açıklama sonrasında milyonlarca heyecanlı öğrencinin ÖSYM’den LYS sonuçları açıklamasının gelmesi bekleniyor. Milyonlarca öğrencini eğitim yaşamı açısından çok önemli bir karar vermesini sağlayacak LYS puanlarını öğrenebilecekleri 2016 LYS sonuçları açıklamasının hangi tarihte yapılacağı ise ÖSYM tarafından yapılan açıklama ile belli oldu. Son yıllarda hızla gelişen teknolojiyi fazlasıyla etkin bir şekilde kullanarak öğrencilere ve adaylara girdikleri sınavlara ilişkin olarak sonuç açıklama bildirimlerini çok kısa süreler içerisinde gerçekleştiriyor. Bu durumda özellikle de Lisans Yerleştirme Sınavı 2016’ya giren milyonlarca öğrencinin LYS sonuçları açıklamasının çok kısa bir süre içerisinde gerçekleştirileceği düşüncesinin oluşmasına neden oluyor.

Ancak ÖSYM tarafından bu süreç içerisinde gerçekleştirilen YDS ve KPSS Tercih başvurularının ve ardından 2016 Lisans KPSS sonuçları açıklamasının arka arkaya gelmesi ve üzerine denk gelen Ramazan Bayramı’nın uzayan tatili dolayısıyla milyonlarca öğrenci 2016 LYS sonuçları açıklamasını ancak 18 temmuz tarihinde öğrenebilecek. Öğrencilerin, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin yoğun programı ve Ramazan Bayramı’nın resmi tatili dolayısıyla 2016 LYS sonuçları açıklamasının 18 temmuz tarihinde yapılacak olması, öğrencilerin meraklı bekleyişinin daha da uzun sürmesine neden oluyor.

LYS 2016 Sonuçları Sonrası Tercihler Başlayacak

Her sene ÖSYM tarafından düzenli olarak ülke genelinde gerçekleştirilen üniversite sınavları bazı alanlarda platform değişikliği yaparak öğrencilerden daha iyi sonuçlar alabilmeleri hedeflenmektedir. Bu kapsamda üniversiteye kayıt yaptırabilmek için 2016 YGS’ye girerek 180 ve üzeri puan alma başarısını göstermesi ile öğrencilerin 2016 LYS’ye girebilme hakkına sahip olmasını sağlamıştı. Şimdilerde Lisans Yerleştirme Sınavı’na katılan milyonlarca öğrencinin LYS sonuçları açıklaması büyük bir merakla ÖSYM’den gelmesi bekleniyor. ÖSYM tarafından 18 temmuz tarihinde gerçekleştirilecek 2016 Lisans Yerleştirme Sınavı sonuç açıklamasının ardından öğrenciler, elektronik ortam üzerinde yer alan ‘ÖSYM Sınav Sonuçları Açıklama Sistemi’ üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde LYS sonuçlarını öğrenebilecek. Bunun için sistem ekranında öğrencilerden sadece ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘okul numarası’ bilgisinin girilmesi isteniyor. Adaylar bu bilgileri girerek, kolay bir şekilde LYS puanlarını öğrenebilecek ve ÖSYM tarafından yapılan tercih kılavuzu dahilinde üniversite tercih başvurularını yapabilecek.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.