LYS ek yerleştirme sonuçları

02.09.2016
78
LYS ek yerleştirme sonuçları

LYS ek yerleştirme sonuçları LYS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından, yeniden bölüm tercihi yapmak isteyen adaylar LYS ek yerleştirme tarihlerini dikkate alarak kolay bir şekilde üniversite tercihlerini yapabilirler. LYS ek yerleştirme işlemleri hakkında en detaylı bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Lisans Yerleştirme Sınavı olarak yapılan üniversite sınavları kapsamındaki en son oturumda bulunan sınavlardan olan bu sınav sonuçları açıklanarak tercih dönemi başlamış ve de çoktan öğrenciler gidecek oldukları üniversiteleri öğrenmiştir. Lisans eğitiminin yapılması sonucunda vatandaşların gerçekleştirmiş olduğu tercih dönemleri sonuçlanmıştır. Üniversiteyi kazanan 2016- 2017 yılı adaylar üniversite kayıtlarına da başlamışlardır. Gerçekleştirilen bu işlemlerin sonucunda yapılan çeşitli üniversite kayıtları sonucunda adayların tercih ettiği otuz üniversite ve bölümler arasından puanı sıralaması tutan adayların yerleştiği fakültelere kayıtlarının yapılması gerekir. Yapılan tercih dönemi sırasında artık öğrenciler kayıtlarını yaptırmaya da başlamıştır. Bazı zamanlar da öğrenciler yaptığı tercihlerde bir yere yerleşememiş olabilir. Çünkü üniversitelerin tercih etmiş olduğunuz bölümlerin puanlarında bir yükselme meydana gelebilir.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Aynı zamanda gerçekleştirilen bu işlemler sonucunda öğrenciler tercih ettiği bölümlerden herhangi birine yerleşememiş olabilir. Bu gibi olası bir durum sizlerin de bildiği üzere mümkündür. Tercih sonuçları açıklandığında herhangi bir bölüme yerleşememiş öğrenciler için onlara ikinci bir hak tanınmıştır. Bu tanınan hak ise LYS ek yerleştirmelerdir. LYS ek yerleştirme zamanları belirlenerek aynı şekilde LYS tercihleri yapılmıştır. Yapılan bu LYS tercihlerinin ardından öğrenciler aynı zamanda gerçekleştirilen bu işlemleri kısa sürede sonuçlarını öğrenebilirler. Tekrardan tercih hakkı verilen bu adaylar internet sistemi üzerinden LYS ek yerleştirmelerini yapmışlardır.

26 Ağustos tarihinde başlayan bu LYS ek yerleştirme zamanları 30 Ağustos tarihinde son bulmuştur. LYS ek yerleştirmelerin Salı günü son bulmasının ardından öğrenciler büyük bir merakla ikinci yerleştirme sonuçlarını merak etmeye başlamışlardır. LYS ek yerleştirme işlemlerinin ardından öğrenciler LYS ek yerleştirme sonuçlarını beklemektedirler. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen bu işlemler için belirlenen yenilenen bir tarih vardır. LYS ek yerleştirme sonuçlarının açıklanacak olduğu tarih ise çok yakındır. Çünkü 2016 LYS ek yerleştirme kayıt günü 6 Eylül tarihinde başlayıp 9 Eylül tarihinde son bulacağı belirlenmiştir. Gerçekleştirilen bu tarihlerden önce de LYS ek yerleştirme sonuçları açıklanacaktır. Yapılacak olan bu tercih sonuçları hakkında belirlenen tarihler de adaylar internet sitesi üzerinde bulunan aday işlemleri sayesinde kolayca yardım alabilir. Bunun dışında LYS ek yerleştirmeler ile beraber merak ettikleri bazı diğer soruların çözümlerini de bu sayede ulaşabilirler. Sürekli olarak güncel bir şekilde LYS ek yerleştirme kayıtlarını takip etmeleri ve de bu günleri kaçırmamaları gerekir. Aksi halde yapılan bu işlemlerden kolayca yararlanabilirler.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.