Liseler Arası Tiyatro Festivali Düzenlenecek

13.12.2010
79
Liseler Arası Tiyatro Festivali Düzenlenecek

Düzce Belediyesi tarafından kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde, il genelinde lise ve dengi okulların katılacağı tiyatro festivali düzenlenecek. Festival kapsamında 35 okula çağrı yapıldığı öğrenildi. Düzce Belediyesi Dış

Düzce Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü’nün organize ettiği, Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Düzce Sosyal Etkinlikler Derneği (DÜSED)’nin desteklediği liseler arası Tiyatro Festivali için hazırlıklar tamamlandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, geçen aylarda belediye olarak mahallelerde düzenledikleri tiyatro gösterilerine halkın yoğun talep gösterdiğini belirterek, “Belediyemizin kültür ve sanat faaliyetleri konusunda önemli adımlar atıyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz aylarda mahallelerimizde tiyatro gösterileri yapmıştık ve halkımız yoğun bir talep göstermişti. Biz de tiyatro sevgisinin daha da açığa çıkması için Düzce genelinde lise ve dengi okullarımız arasında bir tiyatro festivali düzenlemeyi uygun gördük. Gençlerimize tiyatroyu sevdirmek ve kendilerine olan güveni artırmak için 35 okulumuza çağrıda bulunduk. Festival sonunda dereceye giren tiyatro gruplarımıza çeşitli ödüller vereceğiz.” şeklinde konuştu.

Festivale katılım için 1-31 Aralık tarihleri arasında başvurular alınacak, kesin başvurular ise 30 Aralık 2010 ile 15 Şubat 2011 tarihleri arasında olacak. Festivale katılmaya hak kazanan okullar 25 Şubat 2011 tarihinde ilan edilecek. Festival için okulların tiyatro gösterileri de 10 günlük süre içerisinde gerçekleştirilecek. Birçok branşta verilecek hediyeler ve ödüller için 2 Haziran tarihinde tören düzenlenecek.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.