Kütahyada Korkutan Deprem

20.05.2011
72
Kütahyada Korkutan Deprem

Kandilli’nin merkez üssünü Kütahya-Sinav olarak açıkladığı depremin ardından bir de 4.6 büyüklüğünde artçı meydana geldi

Kütahya’da saat 23.15’te 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Ajanslara bir kişinin kalp krizi nedeniyle öldüğü bilgisi düşerken, bir kişinin de camdan atladığı için hayatını kaybettiğini söyleyen Kütahya Valisi Kenan Çiftçi,

“Deprem olur olmaz ilin tamamını dolaştık ve şunu söyleyebilirim ki Kütahya merkezde bir sıkıntı yok, panik var tabi. Asıl merkez Simav ve şu anda oraya gidiyorum. Bir evin yan yattığ bilgisi gelirken, panikleyen ve camdan atlayan bir vatandaş da hayatını kaybetmiş. Bazı binalarda hasar olduğu bilgisi de geliyor. Ben de deprem anında odamda ve ayaktaydım, binam yeniydi ve çok şliddetli şekilde hissettim.”

Kandilli Rasathanesi’nin merkez üssünü Simav olarak duyurduğu deprem Bursa, Balıkesir, Ankara, İstanbul ve İzmir’de de hissedildi.

Yerin 4 km derinliğinde meydana geldiği belirtilen depremin 10 dakika sonrası da 4.6’lık bir artçı yaşanırken, depremin hissedildiği il ve ilçelerde vatandaşların evlerini terk ederek sokağa çıktıkları bilgileri geliyor.

İlk belirlemelere göre, Simav merkezi, belde ve köylerde can kaybı yaşanmadı. Dumlupınar Üniversitesine (DPÜ) bağlı bir binanın yıkıldığı, ancak binada kimsenin bulunmadığı, bazı binaların camlarının kırıldığı öğrenildi.

İlçe genelinde telefonların çalışmadığı, elektriklerin de kesildiği belirtildi.

Uluslararası ajansların son dakika olarak geçtiği depremi, ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu da, “Türkiye’nin batı kesiminde meydana gelen depremin merkez üssü, Kütahya’ya 77, Bursa’ya 121 ve Balıkesir’e 123 kilometre mesafede, büyüklüğü 6” şeklinde duyurdu.

“MARMARA’YLA ALAKSI YOK”
Deprem Uzmanı Doç.Dr. Oğuz Gündoğdu, NTV’ye yaptığı açıklamada, bölgede bir etkinlik olduğunun bilindiğini ve depremin sürpriz olmadığını söyledi.

Daha önce yakın bölgelerde büyük deprelmlerin meydana geldiğinin belirten Gündoğdu, “Bu, orada olacağı anlamına gelmiyor” dedi. “Orası bir derem bölgesi” şeklinde konuşan Gündoğdu, “Büyük bir hasar beklenmemesi gerekir. Dikey bir depremdi ve Marmaray’la alakası yok. Marmara’da olması beklenen 7’nin üzerindeki deprem yatay hareketlerle gerçekleşecek” ifadelerini kullandı..

Kaynak.NTV

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.