KPSS ÖABT sınavı ertelendi mi KPSS Alan Bilgisi Sınavı ne zaman

05.07.2017
81
KPSS ÖABT sınavı ertelendi mi KPSS Alan Bilgisi Sınavı ne zaman

KPSS ÖABT sınavı için geri sayım başladı. 16 Temmuzda yapılacak olan KPSS ÖABT Alan Bilgisi Sınavının erteleneceği yönünde iddiaların ortay atılması kafaları karıştırdı. 15 Temmuz darbe girişimi yıldönümü nedeniyle sınavın erteleneceği iddialarına yönelik henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

ÖSYM tarafından uygulanacak olan KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) Sınavı 16 Temmuza gerçekleştirileeck. Bir gün öncesinde yapılacak olan 15 Temmuz darbe girişimi anma töreninin sınavın ertelenmesine neden olup olmayacağı konuşuluyor.

KPSS ALAN BİLGİSİ SINAVI ERTELENDİ Mİ?

KPSS ÖABT başvuruları 13 Mart 2017 tarihinde alınmaya başlanmış ve 27 Mart 2017 tarihinde sonlanmıştı. ÖSYMnin sınav takvimine göre de, sınav 16 Temmuzda yapılacak. Ancak sınavın yapılacağı günden bir gün öncesi 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi anma töreni düzenlenecek.

Sınava katılacak olan adayların, 15 Temmuz darbe girişimi olaylarında şehit olan vatandaşları anmak için düzenlenecek olan törene katılacak olması, akıllara sınavın ertelenip ertelenmeyeceği sorusunu getirdi.

Konuyla ilgili ÖSYMden resmi açıklama gelmedi ve herhangi bir ertelenme durumu söz konusu değil. Sınav 16 Temmuz 2017 günü gerçekleştirilecek.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.