Kimlerle Arkadaş Olunabilir?

17.02.2018
65
Kimlerle Arkadaş Olunabilir?

Arkadaş olmak ve  sohbet etmek insanın doğasında olan bir olgudur. İnsanların nasıl zorunlu ihtiyaçları var ise bunlarda böyle bir durumdur. Bu yüzden yüzyıllardır insanlar hep bir etkileşim içindedir. Sosyal olmak bir zorunluluk durumuna gelmiştir. Bu olgunun güzel tarafları olduğu gibi olumsuz yanları da vardır. En büyük anlaşmazlıklar genelde arkadaşlar arasında yaşanmaktadır. Bu yüzden arkadaş seçerken dikkatli olunması gerekir

ARKADAŞ SEÇERKEN

Arkadaşlık için her kişi uygun değildir. Belki her yaş aralığı çok sorun teşkil etmeyebilir ama kişilik özellikleri arkadaşlık konusunda önemlidir. Birde seçimlerimizde kritik dönemler çok önemlidir. Örneğin ergenlik döneminde aileler yerine daha çok arkadaşlarla sohbet edilir ve bu çok hoş bir durumdur onlar için. Bu durumda aileler çocuklarına açık olmalı ve kendileriyle de sohbet etmelerini sağlamak gerekir, bu birçok sorunun önüne geçebilir.

ARKADAŞLIK İLİŞKİLERİ

Öncelikle bu süreçte kişi kendini iyi tanımalıdır. Nelerden hoşlandığını ve neleri sevmediğini bilmelidir. Bu karşılıklı bir durum olduğu için karşı taraf içinde bu söz konusudur. Uzun süreli arkadaşlıklarda kişiler birbirinden çok şey öğrenir ve birbirlerine çok katkıları olur. Bu yüzden iyi bir arkadaştan hep öğrenebileceğiniz hep bir şeyler olmalıdır. Acil bir durumda ve en özel günlerinizde yanınızda tereddütsüz olabilecek kişiler ile birlikte olun. Gönül rahatlığı ile birbirlerine güvenmelilerdir. Tolum içinde muhatap olduğumuz kişilerle de anılırız bazen. Yani bu durum kişilik hassasiyetimiz içinde önemlidir zira bizimle ilgili olmaması gereken üzücü durumlar ortaya koyar. Birde samimiyet  vardır ki bu çok önemlidir arkadaşlık konusunda. Sizi yarı yolda bırakacak biriyle hiç arkadaşlık yapmamak daha uygundur. Son olarak bir kitapta insanın en iyi arkadaşı ve dostu olabilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.