Kilo Vermenin Sırları

24.02.2010
89
Kilo Vermenin Sırları
Sağlıklı ve doğru kilo verebilmek için yapılması gerekenler…

ABD’nin önde gelen sağlık kuruluşlarından Mayo Clinic uzmanlarına göre, sağlıklı ve doğru kilo verebilmek için yapılması gereken, doğru yiyecekleri bulmak, yemekten zevk alarak tüketmek, böylece strese girmeden zayıflama süreci geçirmek, doğru beslenmeyi öğrenmek ve eski kötü alışkanlıklara dönmemek. Kilo vermek için öncelikle sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinme ve hareketsiz yaşamı bir kenara bırakma konusunda kararlı olmak gerektiği belirtilen kitapta, şu sağlıklı alışkanlıkların edinilmesini öneriliyor: ‘Güne iyi bir kahvaltıyla başlayın. Meyve ve sebzenin bulunmadığı öğününüz olmasın. Tahılları sofranızdan eksik etmeyin. Zeytinyağı gibi sağlıklı yağlar tüketin, trans yağ ve doymuş yağlardan uzak durun. Her gün mutlaka egzersiz yapın, hiçbir şey yapamıyorsanız her gün 1 saat yürüyün.’ Çoğu zaman önemsiz görülen ve terk edilmesi gereken 5 kötü alışkanlık ise şöyle sıralanıyor: ‘Televizyon seyrederken asla yemek yemeyin. Şekeri hayatınızdan çıkarın, ‘yapamam’ diyorsanız tatlandırıcı olarak meyvelerden faydalanın. Aperitif olarak sadece meyve ve sebze yiyin, bir dilim kekin 4 elmaya eş değer olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Eti az yağlı veya yağsız tüketin. Fast- food restoranlar başta olmak üzere dışarıda yemek yemeyi kesin.’

TELEVİZYON YEDİRİYOR?

A Plus Kliniği diyetisyenlerinden Sinem Paker, ‘Listenin başında televizyon var, neden televizyon karşısında yemek yenmemeli?’ sorusuna şu karşılığı verdi: ‘İnsanları adeta hipnotize ediyor. Bizi hareketsiz yapıyor. Eskiden çocuklar sokaklarda koşup oynarken şimdi televizyon, bilgisayar karşısında. Toplumumuzda şişmanlığın başlıca sebebi budur, hareketsizlik çok arttı” diyor.

Kilo vermenin sırrı karar vermekte

Sinem Paker, kilo vermenin sırrının karar vermekte yattığını belirterek, ‘Bu işi yapacağım diye düşünürseniz kilo verirsiniz ancak şu kıyafete gireceğim, şu düğün var hazırlanmam lazım mantığıyla yola çıkarsanız çok sıkıntılı oluyor’ dedi. Paker, hayat tarzı değişikliği yapılmayıp meseleye ‘diyet’ gözüyle bakıldığında zayıflamada başarılı olunmadığını da belirtti.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.