Kesin sonuçlar 17.00 den sonra açıklanacak

04.07.2018
75
Kesin sonuçlar 17.00 den sonra açıklanacak

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, kesin sonuçları saat 17.00’den sonra açıklamayı planladıklarını açıkladı.

YSK Başkanı Sadi Güven, 24 Haziranda yapılan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili seçimlerinin kesin sonuçlarına dair açıklama yaptı.

YSKya yapılacak itirazların son günü olduğunu hatırlatan Güven, Bugün herhangi bir itiraz gelip gelmeyeceğini bilemiyorum. 13 ilin kararına karşı itiraz oldu onları tamamladık. Bugün gelirse itiraz ona da bakacağız. Sonuçlandırırsak ve olağanüstü bir durum olmazsa bugün saat 17.00 itibarıyla seçim sürecini tamamlamak istiyoruz. Herhangi bir sıkıntı olmazsa 17.00den sonra sizlere kesin seçim sonuçlarını açıklarız. Resmi Gazeteye göndereceğiz dedi.

Erken seçim kararı alıp almamak benim işim değil

Erken seçim tartışması olduğu belirtilerek, YSKnin bir erken seçime hazır olup olmadığı sorusuna Güven, Arkadaşlar, o benim işim değil. Biz her seçim bittiğinde bir sonraki en az iki seçimlik malzememizi hazırlarız. Bunu her zaman söylüyorum. Ama erken seçim kararı alıp almamak benim işim değil. O siyasi iradenin işi. YSK her zaman hazır durumda olmak durumundadır. Bugüne kadar hep hazır olduk. Bundan sonra da hazır olacağız. yanıtını verdi.

Güven, seçim sürecinin tamamlanmasının ardından sonraki seçimlerle ilgili eksikler ve ihtiyaçlar konusundaki çalışmalarının devam edeceğini, bunun rutin işleri olduğunu kaydetti.

YSK Cumhurbaşkanı Erdoğanın mazbatasını hazırladı

YSK, Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğanın mazbatasını hazırladı. Mazbata kesin sonuçların açıklanmasının ardından Meclise gönderilecek ve burada Erdoğana takdim edilecek.

Kaynak: TRT Haber

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.