Kemik erimesi nasıl giderilir?

31.03.2011
76
Kemik erimesi nasıl giderilir?

Menopoz sonrası bir çok kadında görülen kemik erimesi günlük hayatı olumsuz etkileyen rahatsızlıklardan biridir

Kemik erimesinden korunmak yada bitkilerle tedavi etmek istiyorsanız Ahmet Maranki’nin tavsiyelerini paylaşıyoruz.

Kemik erimesi kemik yoğunluğunun giderek azalması ile birlikte kırılganlığının artması durumudur.Kemiğin kendine öz yapısı bulunur.Bu yapı bir çok travma ile baş edebilecek yapıdadır.Ama kemiğin kırılganlığı artmış ise en hafif travmalarda bile kırılmalar gerçekleşebilir.

Kemik erimesine neden olan en önemli faktörlerden birinin başında genetik özellik yer alır.Kemik erimesinde anneden gelen genler daha fazla önem taşıdığı için osteoporoz olan annenin genlerinde kırılganlık söz konusu ise belli döneme gelindiğinde o kişi osteoporozlu olarak yaşamını idame ettirmek zorunda kalır.

Genetik yatkınlık dışında ikincil nedenlerden dolayıda kemik erimesi olabilir.Mesela tiroid, sara gibi hastalıklarda uzun süreli ilaç kullanmak zorunda kalındığı zamanda bu ilaçların yan etkisi kemik erimesi olarak gerçekleşebilir.Yine uzun süreli kortizon kullanmakta kemik erimesine neden olan etmenlerdendir. Mide asitlerini ortadan kaldırmak için kullanılan antesitler, romatizmal hastalıklarda kullanılan bazı ilaçlarda kemik erimesi olarak bize geri dönebiliyor.

Kemik Erimesi Bitkisel Tedavi Önerileri:

*Biberiye bitkisinin çiçekleri ve yaprakları kaynar suda demlenir.Bu yapılan karışım bal ile tatlandırılarak günde 3 fincan tüketilir.

*Lahananın suyunda şerbetçi otu ile lavanta çiçeğinin kaynatılmasından sonra posa elde edilir.Bu posa dövülmüş biberiye ile macun kıvamına getirilir.Yapılan macun her gece yatmadan önce 1 çorba kaşığı yenir.

*Saryetin bitkisinin yaprakları ve çiçekleri adaçayı ile karıştırılarak demlenir.Daha sonra süzülen bu karışım aç karnına 1 fincan içilir.Arta kalan posası ise atılmaz.Bu posa badem yağı ve balla karıştırılarak macun yapılır.Macun hergün yemek arasında 1 çorba kaşığı yenir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.