Katar 45 FETÖ cüyü sınır dışı etti

24.06.2017
74
Katar 45 FETÖ cüyü sınır dışı etti

Katar, FETÖcü olduğu belirlenen 45 Türk vatandaşını sınır dışı etti. Türkiyeye giriş yaptıklarında gözaltına alınan şüphelilerden Zekeriya Özşevik örgütün Katar imamını deşifre etti

Katar, FETÖ ile iltisakları belirlenen 45 kişiyi ülke dışına çıkardı. Türk vatandaşı olan şüpheliler Türkiyeye giriş yaptıkları anda gözaltına alındı.

Sabah gazetesinin haberine göre Katarın kovduğu 2 şüpheli de 2012 yılında Katara yerleşen Zekeriya- Derya Özşevik çifti oldu. Katarın deport etmesi ardından Sabiha Gökçen Havalimanında gözaltına alınan 2 şüpheliden Zekeriya Özşevik tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Eşi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Silahlı terör örgütüne üye olma suçlaması yöneltilen şüphelilerden Zekeriya Özşevikin Katar Üniversitesi İngiliz Dili Bölümünde okutman olarak görev yaptığı anlaşıldı.

BANK ASYADA HESAP AÇTILAR

İki şüphelinin FETÖ/PDY ile çeşitli irtibatları belirlendi. Zekeriye-Derya Özşevik çiftinin Pensilvanyadaki örgüt elebaşı Fethullah Gülenin Bank Asyanın kurtarılması talimatı ardından bu bankada hesap açtıkları anlaşıldı. Zekeriya Özşevikin öğrencilik yıllarında FETÖnün yurtlarında kaldığı, örgütün Özbekistanda bulunan okulunda öğretmenlik yaptığı belirlendi.

Derya Özşevikin de Konyada üniversite yıllarında FETÖ/PDYnin yurtlarında kaldığı anlaşıldı.

Her iki şüpheli hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından silahlı terör örgütüne üye olma suçlaması kapsamında iddianame düzenlendi. İddianamede Zekeriya Özşevikin ifadesine yer verildi. Zekeriya Özşevikin, Katar FETÖ imamının Atilla Yusuf Güleker olduğunu belirtmesi dikkat çekti. İngilizce okutmanı olan bu şahsın Katarda okul açmak istediğini ifade eden Zekeriya Özşevik ülkede örgüt sohbetleri düzenleyen kişinin Eyüp Ayhan olduğunu belirtti. İki şüpheli Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.