Kalp Ameliyatında Devrim

18.03.2010
70
Kalp Ameliyatında Devrim

Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı’nda, devrim niteliğinde bir ameliyat gerçekleşti…

Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı’nda, hastada kalp krizi sonrası gelişen kalpteki delik ameliyatsız tedavi yöntemi ile kapatıldı. Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalında, 49 yaşındaki hastada kalp krizi sonrası gelişen kalpteki deliği, ameliyatsız tedavi yöntemini Prof.Dr. Ömer Göktekin ve Prof Dr. Beyhan Eryonucu gerçekleştirdi.

Hastaneye başvurmadan 15 gün önce kalp krizi geçiren ve 5 gün önce fenalaşarak acilde değerlendirilen hastanın yapılan kalp ultrasonunda karıncıklar arasındaki duvarda delik olduğu saptandı. Yüksek risk nedeni ile kasıktan anjiyo yapılarak, hastanın kalbindeki delik şemsiye denilen özel bir cihazla açık kalp ameliyatı yapılmadan kapatıldı. Hastanın şikayetleri hızla düzeldi ve bir gün sonra da taburcu edildi.

Kalp deliğini ameliyatsız olarak kapama işlemleri atrial septal defekt olarak adlandırılan kulakçıklar arasındaki delikler için yapılabiliyor. Ancak, karıncıklar arasında saptanan deliklerde (ventriküler septal defekt) çoğu zaman açık kalp ameliyatı ile kapatma uygulanıyor. Kalp krizi sonrası gelişen deliklerde ameliyat riskinin yüksek olması iyileşme süresinin fazla olması gibi nedenlerle şemsiye yöntemiyle deliklerin kapatılması avantajlı bir yöntem olarak görülüyor…

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.