Kalıcı Makyaj Risklerine Bedel Midir?

05.03.2011
77
Kalıcı Makyaj Risklerine Bedel Midir?

Kalıcı makyaj aslında, göz, dudak, kaş bölgelerine renkli dövme yapmak gibidir.

Kaş makyajında kaş tamamen alınır ve buraya kalıcı dövme yapılır. Kanser hastalarında genellikle uygulanır. Kalıcı olarak kaşlarını kaybetmiş insanlarda bir alternatiftir. Ya da yanıkları olanlarda kullanılır. Parkinson veya artrit hastaları da uzun süreli kayıplarında bu tekniğe başvururlar. En çok talep ise 7/24 meşgul olan ve mekyaja vakit ayırmak istemeyen kadınlardan gelir. Duruma göre değişen riskleri elbette vardır, ciltte solma, enfeksiyon kapma, şişmeler gibi. Belki de güzellik faydaları buna değecek diye beklenir.

Uzman bir dermatolog tarafından yaptırılmalı ve iğneyle yapıldığını bilmek gereklidir. Dövme yaptırmayla benzer riskler burda da vardır. Kötü yaranın iyileşmemesi, inflamatuar, hastalığın yayılması gibi, ancak en yaygın olanı kozmetik sorunlardır. Yüz yaşlandıkça alındaki pozisyon değişiklikleri eğer kaşa dövme yapılırsa uygun görünmüyor. Yani kaş bölgesi gergin ve genç ama alın kırışık, doğal durmuyor. İkinci konu, çoğu insanın kaşları siyah olmayabilir, açık renk kahve, sarı tonlarında kaşlar vardır ve dövmede et tonu ne kadar ayarlansa da herkeste de görüldüğü gibi kalıcı kaşların rengi genelde siyah yapılır.

Dolayısıyla bu da doğal durmaz. Lazerle demir oksit sağlanır. En riskli enfeksiyon kapma yeri gözler ve çevresidir, körlüğe ve görme sorunlarına yol açabilir. Dövme makinesinden ya da malzemelerden kapılabilir. Tüm bunların özeti olarak tavsiyemiz, kalıcı makyaj yaptırmamanız. Kim her gün aynı görüntüde olmak ister ki? Bir kadının ruh hali her gün değişir ve zamanla aynı görüntüden sıkılır. Hergün farklı ve doğal makyaj yapabilmenin özgürlüğü ve doğallığını tercih edin…

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.