Kadınların Sağlık Riskleri Nelerdir?

29.05.2011
79
Kadınların Sağlık Riskleri Nelerdir?

Sigara.
Sigara içmek büyük ölçüde kalp hastalığı, kanser ve inme riskini artırır hatta başlıca sebebidir. Sigaraya ve dumanına maruz kalarak bile ciğerlerde kötü bir etki bırakırız.
Zayıf Beslenme.
Aşırı yağlı, tuzlu, şekerli ve kolesterolü yüksek beslenerek kolesterolü artırırz ve kan basıncını yükseltiriz. Yüksek tansiyon, diyabet, kalp, obezite hastalarının bunlardan kaçınması diğer kişilerin de gerektiği kadar tüketmeleri gerekir.

Durgun Yaşam.
Eğer egzersiz bir yaşam sürüyorsanız, beklemediğiniz anda bir hastalığa yakalanmanız muhtemeldir. Fit olmak hem kadınların çok istediği narin görüntü açısından hem de genel sağlık açısından yararlıdır. Etkin değilseniz, obezite, tip 2 diyabet, yüksek kolesterol ve kalp hastalıkları kaçınılmazdır. Ömür boyu sağlıklı olmak için egzersiz önemlidir. Haftada 3 kez yürüyün.
Stres.
Kalıcı ya da kronik stres zararlıdır. Bu stres hormonları kortizol ve adrenalin, kalp hızı, kan basıncı ve kan şekeri seviyelerini artırır. Kalp başta olmak üzere çeşitli sorunlara yol açar.

Aşırı Alkol.
Aşırıya kaçmadan tüketildiğinde kalbe yararı dokunan alkol aşırıya kaçıldığında düşmanımız olur. Kansere, kalp hastalıklarına ve ruhsal sorunlara yol açar.
Güvensiz Seks.
Sağlıklı bir cinsel yaşam fiziksel ve duygusal açıdan önemlidir. HPV, HIV, AIDS gibi ömür boyu kalıcı hasarlara yol açan cinsel hastalıklardan kaçının. Korunun ve güvensiz seks yapmayın.

Güneşe Maruz Kalma.
Hiç güneşten faydalanmamaktan söz etmiyoruz. Güneş altında uzun saatler kalınmamalı, şapka ve gözlük takılmalı, bronzlaşmadan kaçınılmalıdır. Deri kanseri riskini getirir.
Fazla Kilo.
Fazla kilolu olmak kalp hastalığı, kanser, felç, diyabet ve böbrek hastalığı da dahil olmak üzere önde gelen ölüm nedenlerinden biridir.
Doktoru önemsememek de önemli bir sağlık riskidir. Doktora gidin ve talimatlarına uyun

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.