Kadınlar neden orgazm olamaz?

20.05.2011
82
Kadınlar neden orgazm olamaz?

Kadınla erkeğin farklı anatomileri erkeğin dikkatini bu noktaya vermesini gerektiriyor.

Bir çok kadında orgazm sadece klitoris uyarısıyla oluşur. Genelde klitoral uyarı olmadan orgazm olabilen kadınların oranı %30 civarlarındadır. Dolayısıyla, kadında orgazm olamama durumu “hiç orgazm olamama” ve “cinsel ilişkide orgazm olamama” şeklinde ayrılabilir. Neredeyse orgazm olamayan tüm kadınlar ilişki sırasında eşini mutlu edebilmek ve kendisinin sekste yeterli olduğunu kanıtlayabilmek için orgazm taklidi yaparlar.

Bu olası bir sorunun daha büyümesine neden olur çünkü doğal olarak erkek “herşeyin normal gittiğini” düşünür ve ekstra bir çaba sarf etmeğe gerek duymaz.. Bu bakımdan kadının orgazm olmasının sağlamak için ilişkide bazı yenilikler ve değişiklikler yapmak gerekir. Bir ilişkide aynı anda orgazm olunması şart değildir.Fizyolojik ve anatomik olarak kadının ya eşiyle beraber ya da eşinden önce orgazm olması arzu edilen sonuçtur. Erkek orgazm olduğu andan itibaren refrakter periyod adı verilen döneme girer. Bu dönemde ereksiyon etkinliğini kaybetmeye başlar ve belli bir süre erkeğin yeni bir ilişkiye fizyolojik ve ruhsal olarak hazır olması belli bir süre gerektirir. Bu süre erkekten erkeğe değişmekle beraber birkaç dakikadan birkaç saate kadar uzayabilir.

Arka arkaya bulunulan ilişki sayısı arttıkça refrakter periyodun süresi de uzar. Bu erkeklerin fizyolojik bir gerçeğidir. Kadınlarda ise bu refrakter periyod ya çok kısadır ya da yoktur. Kadınlar arka arkaya defalarca orgazm olabilirler ve hatta aynı ilişki içerisinde bile çok sayıda orgazm olabilirler. Bunlar göz önünde tutularak kadının orgazmı yaşayabilmesi için çiftlere düşen görevler şöyle sıralanabilir.

Erkeğin kendisinin orgazma ulaşmak için geçen süreyi mümkün olduğunca uzatması gerekir çünkü erkekler çok kısa sürelerde orgazm olabilirlerken kadınlar için orgazm olabilme süresi çok daha uzundur. Bu süre bir yandan kadının ilişkiye ruhsal ve fiziksel olarak ne kadar hazır olduğuyla, öte yandan ilişkide kadının duyarlı bölgelerinin ne kadar uyarıldığıyla ilgilidir. Çoğu kadında orgazm için direkt klitoris uyarısı gerektiğinden erkeğin bu konuda bilinçli olması gerekir…

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.