Kadınlar için en iyi 10 vitamin

03.03.2011
77
Kadınlar için en iyi 10 vitamin

Her yaştan kadınlar farklı çeşitlerdeki vitaminleri sağlıklı bir yaşam için tüketiyor. Gerekli olan vitaminlerin vücutta bulunmaması ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu yüzden yediğimiz yemeklerden ya da gerekliyse takviye olarak vitamin alınmalıdır.

A Vitamini

A Vitamininin antioksidan özellikleri vardır. Kemik, dişlerin, yumuşak doku, deri ve mukus zarların gelişimine ve güçlendirilmesine yardımcı olur. Ayrıca kronik hastalıkların riskini azaltır, görme duyusunu güçlendirir ve yaşlanmayı geciktirir.

Havuç, kavun, balkabağı, kayısı, domates, karpuz, brokoli, şeftali, ıspanak, yumurta, ciğer ve süt gibi gıdalarda A Vitamini bulunur.

B2 Vitamini

Riboflavin olarak da bilinen B2 Vitamini metabolizmaya yararlıdır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Peynir, süt, yoğurt, maya, yumurta, tahıllar, mantar ve badem gibi besinlerde bulunan B2 Vitamini yetersizliği soluk gözler ve cilt, boğaz ağrısı, dudaklarda çatlaklar,kuru saç ve ciltte kaşıntılara neden olur.

B6 Vitamini

Sağlıklı bir bağışıklık sistemi ve sabit kan şekeri seviyesi için tüketilmesi gereken B6 Vitamini pyridoxine olarak da bilinir. B6 Vitamini depresyonu, kalp rahatsızlıklarını ve hafıza kaybını önler. Avokado, muz, et, balık, yulaf ve kuru meyvelerde bulunan B6 Vitamini ayrıca hamile kadınların sabah bulantısını da önler. B6 Vitamini yeterli miktarda alınmadığı takdirde vücutta anemi oluşabilir.

B7 Vitamini

Bir diğer adı biyotin olan B7 Vitamini hücre büyümesi ve yağ asitlerinin sentezlenmesi için gereklidir. Bu vitamin saç ve cilt sağlığını düzenler, hatta saçın uzamasını hızlandırır ve zayıf tırnakları da güçlendirir.

B7 Vitaminin eksikliği nadir de olsa görülebilir ve vücutta uyuşukluk, anemi ve depresyona neden olur. B7 Vitaminini tüketmek için en iyi besinler badem, havuç, yulaf, sarı meyveler, mercimek ve yumurta sarısıdır

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.