İyimserler daha uzun yaşıyorlar

28.11.2010
83
İyimserler daha uzun yaşıyorlar

Son yapılan araştırmalar iyimser insanların, olaylara olumsuz yaklaşan insanlardan daha sağlıklı olduklarını ve daha uzun yaşadıklarını gösteriyor

Kendilerini oldukça iyimser olarak tanımlayan kişilerin kalp ve damar sağlıklarının daha iyi olduğu, kardiyovasküler rahatsızlar nedeniyle hayatlarını kaybetme risklerinin de kötümser insanlara oranla çok daha düşük olduğu ortaya çıktı.

Genel depresyonun kalp hastalıklarının tetiklediği biliniyordu. 9 yıl önce bir araştırmada yaşları 65 ile 85 arasında değişen yaklaşık 1000 kişi bir ankete tabi tutuldu. Sağlık, kendilerine saygı, moral, iyimserlik ve ilişkilerle ilgili sorular soruldu. Bugüne kadar yaklaşık üç yüz kişi hayatını kaybetti.

Anket sonuçları ve ölüm oranları karşılaştırıldığında iyimser katılımcıların hayatlarını kaybetme risklerinin %55 daha az olduğu ve kalple ilgili bir sorun yüzünden hayatlarının kaybetme risklerinin %23 daha az olduğu görüldü.

Uzmanlar hayata olumlu bakmanın ve daha iyimser bir insan olmanın hem ruhsal hem de fiziksel sağlık üzerindeki olumlu etkilerini vurgulayarak herkesin daha pozitif olmasını öneriyorlar

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.