İstediğiniz Duyguyu İçinize Akıtabilirsiniz

13.09.2012
70
İstediğiniz Duyguyu İçinize Akıtabilirsiniz

Küçük çocuk annesinin yanına gider ve Annecim nlp diye bir şey duydum, nlp ne demek? diye sorar. Annesi çocuğuna Dedenin yanına git ve ona kendisini nasıl hissettiğini sor der. Çocuk koşarak salona gider ve dedesine kendisini nasıl hissettiğini sorar. Dedesi bacaklarım ağrıyor, başım da ağırlaştı, kendimi hasta gibi hissediyorum diyerek suratını buruşturur. Çocuk annesinin yanına dönüp dedem kendini hiç iyi hissetmiyor anneder. Annesi çocuğuna şimdi de dedene sen küçükken onu en çok güldüren şeyin ne olduğunu sor der. Çocuk koşarak salona gider ve dedesine sorusunu sorar. Dedesi birden gülümsemeye başlar ve anlatır. Sen dört yaşındayken parka gidiyorduk ve bağıra bağıra şarkı söylüyordun. Adamın biri sana susmanı söylemişti, sen de ona bence sen de şarkı söylersen şu asık suratın güler belki demiştin, bu çok komikti, sen harika bir çocuksun, baksana beni nasılda hala güldürüp mutlu ediyorsun diyerek sevinçle torununa bakar. Annesinin yanına dönen çocuk merakla annesinin vereceği cevabı beklemektedir. Anne çocuğuna şöyle der; Bak oğlum az önce deden ağrılarına yoğunlaşıp onları düşünüyordu ve kendini kötü hissediyordu, şimdi seninle geçirdiği güzel anları düşündü, gülümsüyor ve kendini iyi hissediyor. İşte dedene bir çeşit nlp uygulaması yaptın. Onun kötü ruh halinden çıkıp iyi ruh haline girmesini sağladın. Her düşünceyle duygularımızı yaratıyoruz, neden bunu olumlu yönde duygu yaratmak için kullanmayalım ki? der.

Tabiiki nlp sadece duygu yönetimi sağlamaz beynimizin nasıl çalıştığını, dünyayı nasıl algıladığımızı, nasıl öğrendiğimizi, nasıl farklı beyinlere sahip olduğumuzu, nasıl daha iyi iletişim kurabileceğimizi ve beynimizi daha doğru nasıl kullanabileceğimizi kapsar.

İstenmeyen duygularımızdan çıkabilmek için düşüncelerimizi , odağımızı değiştirmemiz gerekir. Her zaman düşünecek iyi bir şeyleriniz olsun, güzel hayalleriniz olsun. Sıkıntılı bir an oduğunda, oumsuz düşünceler girdabına girdiğinizde hemen o güzel düşüncelerinize odaklanın ve bedeninize olumlu duygular akıtın. Çünkü her olumsuz duygu bedeninize zarar verecek ve hayatınıza yeni bir olumsuzluk davet edecektir. Eminimki ihtiyacınız bu değil. İhtiyacınız olan siz de biliyorsunuz ki sağlıklı bir beden ve güzel bir hayat.

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin…

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP ve Yaşam Koçu

www.arzubiyiklioglu.com

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.