İşte İnternet Andıcının Nedeni!

29.10.2010
86
İşte İnternet Andıcının Nedeni!

‘İnternet andıcı’ soruşturmasında adı geçen subaylar, Ergenekon terör örgütünü TSK tabanına yaymakla suçlanıyor.Ergenekon’u E-mail yoluyla Yaymak İstemişler

Soruşturmada, kamu kaynaklarıyla oluşturulan bir ekip aracılığıyla Ergenekon örgütünün stratejisiyle paralel şekilde psikolojik harekât için internet siteleri kurulduğu, kara ve gri propaganda yapıldığı üzerinde duruluyor. Genelkurmay’ın, daha önce kabul ettiği andıç sitelerinde AK Parti düşmanlığı yapılıyor, laik rejimin tehlikede olduğu ileri sürülüyordu. Cumaya kadar süre verilen 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız ve Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu’nun da aralarında bulunduğu 19 kişinin bugünden itibaren Savcı Zekeriya Öz’e ifade vermesi bekleniyor.

İnternet andıcı ile ilgili ifadeleri alınacak zanlılar, Ergenekon terör örgütünün tabana yayılması için e-mail grupları oluşturmakla suçlanıyor. Soruşturmada, kamu kaynaklarıyla oluşturulan bir ekip aracılığıyla Ergenekon örgütünün stratejisiyle paralel şekilde psikolojik hareket için internet siteleri kurulduğu, kara ve gri propaganda yapıldığı üzerinde duruluyor.

Meçhul subayın ikinci ihbar mektubunda Genelkurmay Başkanlığı tarafından ‘kara propaganda’ amacıyla kurulan internet sitelerinden bahsediliyordu. İhbar mektubuna göre, söz konusu sitelerde AK Parti düşmanlığı yapılıyor, laik rejimin tehlikede olduğu ileri sürülüyor, en büyük tehlike olarak irtica gösteriliyordu. Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu, 6 Kasım 2009′da TSK’nın irticai ve bölücü tehdit unsurlarını izlemek üzere kurulmuş, işletilmiş internet siteleri bulunduğunu kabul etmişti. İhbar mektubuna göre, Türkçe ve yabancı dillerde yayın yapan 400′den fazla internet sitesi günlük olarak izleniyordu. Kara propaganda için ise 42 internet sitesi kurulmuştu.

Doğan’ın avukatından ‘ahlaklı’ savunma

Balyoz soruşturmasının bir numaralı sanığı eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan’ın Avukatı Celal Ülgen, internet andıcı dolayısıyla ifadeye çağrılan 1. Ordu Komutanı Hasan Iğsız’ın küfür dolu internet sitelerini savundu. Ülgen, katıldığı bir televizyon programında, Hasan Iğsız’ın internet andıcını gençleri internetin ahlaksızlığından korumak için yazdığını ileri sürdü. Hasan Iğsız’ın yayımladığı internet andıcı ile Genelkurmay 40′a yakın internet sitesi kurdu. Bu sitelerde yayımlanan haberlerle AK Parti’ye açılan kapatma davasına delil üretildi. Çetin Doğan’ın avukatı Celal Ülgen, sitelerin gençlerin ahlakını korumak için kurulduğunu ileri sürerken, sitelerde yer alan yorumlarda inanılmaz küfürler yer alıyor. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın ‘google davası’ olarak da adlandırılan AK Parti hakkında açtığı kapatma davasında, Genelkurmay’ın resmen kabul ettiği ‘kara ve gri propaganda’ sitelerinden delil topladığı ortaya çıktı. Başsavcı Yalçınkaya, AK Parti’nin laiklik karşıtı fiillerin odağı olduğunu kanıtlamak için çeşitli internet sitelerinde yer alan haberleri delil olarak dava dosyasına koymuştu.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.