İstanbullular Müjde Serinliyoruz!

08.08.2012
80
İstanbullular Müjde Serinliyoruz!

Uzun süredir devam eden bunaltıcı ve kavurucu sıcaklıkların ardından hafta sonu sıcaklıklar düşecek.

Kavuran sıcaklıklar yerini kısa sürede olsa serin havalara bırakıyor. Termometrelerin 40 dereceyi gösterdiği İstanbulda nemle birlikte bunalan vatandaşlara sevindici haber geldi. Yarından itibaren sıcaklıklarda düşüş yaşanmasada yağış bekleniyor. İstanbullu hafta sonunu yağışlı geçirecek.

METEOROLOJİDEN AÇIKLAMA!

Meteoroloji uzmanı İbrahim Türk Haberturk.coma Yarın başta İstanbul olmak üzere Marmaranın doğusunda yağış bekleniyor. Yağışların Karadeniz, Doğu Anadolunun kuzeyinde sağanak şeklinde olması bekleniyor. İstanbulda yağışlar cumartesi ve pazar günü de devam edecek. Sıcaklıklar 30 derecenin altına düşmeyecek açıklamasında bulundu.

Cumartesi günü rüzgarın etkiliği olacağını söyleyen Türk, ülke genelinde ise sıcaklıklarda pazar günü azalma yaşanacağını belirtti.

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI!

Yapılan son değerlendirmelere göre, önümüzdeki 3 gün içerisinde sıcaklıklarda çok fazla bir değişiklik olmayacak. Yarın Marmaranın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolunun kuzeyinde sağanak yağış bekleniyor. Karadeniz kıyılarında Samsun, Ordu, ve Hopa çevresinde kuvvetli olması bekleniyor. Vatandaşların ”ani sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması gerekiyor.Diğer bölgelerimizde mevsim normallerinde. Cuma günü ise Orta ve Batı Karadenizin iç kesimleri Doğu Anadolunun kuzeyinde sağanak yağış olacak. Diğer bölgelerimizin ise parçalı az bulutlu olması tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI:Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin doğusunun parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE:Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ:Az bulutlu ve açık, bölgenin iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU:Parçalı bulutlu, öğleden sonra Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Kayseri ve Sivas ile Ankaranın il merkezi ve doğu ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ:Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerine kadar Sinop çevrelerinde kuvvetli ve yerel olarak şiddetli (76-100 kg/m2) olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun il geneli ile Ordunun batı kesimlerinde yerel olarak şiddetli (76-100 kg/m2), Trabzonun doğusu, Rize ve Hopa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (20-50 kg/m2) olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU:Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzey kesimleri parçalı bulutlu, öğleden sonra Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan ve Iğdır çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.