İsraile Havan Saldırısı

07.01.2010
80
İsraile Havan Saldırısı
Gazze’den İsrail’in güneyine roket ve havan saldırıları düzenlendi.

Gazze Şeridi’nden İsrail’in güneyine roket ve havan saldırıları düzenlendi. Edinilen bilgiye göre, akşam saatleri itibarıyla 17 havan mermisi atıldı. Saldırılarda herhangi bir yaralanma veya zarar meydana gelmedi.

Havan mermilerinden 6’sının Necef Çölü’nün batısına isabet ettiği, 3’ünün sınırdaki Kerem Şalom geçişinin civarına düştüğü, birinin de sınırda görev yapan İsrail askerlerinin bulunduğu bölgeye atıldığı bildirildi.

İsrail Savunma Bakanlığı, Kerem Şalom geçişini kapadı. İsrail radyosu, insani yardım getirmek üzere geçiş noktasında onlarca kamyonun beklediğini duyurdu. Saldırıların sorumluluğunu Hamas’a yakınlığıyla bilinen Halk Direniş Komiteleri’nin askeri kanadı Nasır Selahaddin Tugayları üstlendi.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne bir yıl önce yaptığı saldırıların ardından uzunca bir süre sakin olan sınır bölgesinde zaman zaman Kassam roketi ve havan saldırıları düzenlenmişti.

Bu arada, İsrail uçaklarının Gazze üzerinde bildiriler attığı belirtiliyor. Görgü tanıklarına göre, bildirilerde Gazze halkının sınır bölgelerinden uzak durmaları isteniyor.

Bildirilerin, özellikle tünellerin bulunduğu Refah bölgesi ile bölgenin kuzeyindeki sınırlarda oturan evlerin üzerine atıldığı kaydedildi.

Refah’taki bildirilerde, Gazzelilere sınıra 300 metreden fazla yaklaşmamaları, evlerden tünel açılmasına izin verilmemesi ve tünelcilerle işbirliğine gidilmemesi uyarıları da yer alıyor.

AA

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.