İSG (İş sağlığı ve güvenliği) sınav sonuçları açıklandı

16.12.2016
87
İSG (İş sağlığı ve güvenliği) sınav sonuçları açıklandı

ÖSYM tarafından 3 Aralıkta düzenlenen İSG (İş sağlığı ve güvenliği) sınav sonuçları açıklandı. Sınava giren adaylar sınav sonuçlarına ÖSYMnin internet sitesindeki sorgulama ekranından öğrenebilirler. İşte İSG sınavı ile ilgili detaylar

3 Aralıkta sınava girenler, İSG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna ÖSYMye sorarken, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi sonuçları kendi sitesinden açıkladı.

İşyeri hekimliği görevine başlamak için İSG sınavına giren adaylar sınavdan bekledikleri puanları alamadıkları takdirde ÖSYMnin resmi platformlarından İSG sınav sonuçlarına itiraz edebilecek. Sonuçların açıklandığı tarihten itibaren 10 günlük süre içerisinde itiraz haklarını kullanabilecek olan iş hekimliği adayları ÖSYMnin internet sitesinde yer alan kurallar çerçevesinde dilekçeleri doldurmaları gerekiyor.

Öte yandan soruların bilimsel açıdan doğru olup olmadığını kontrol ettirmek isteyen adayların ÖSYMnin Ziraat Bankasında bulunan hesabına soru başı ücreti yatırarak dekontu ile birlikte ÖSYMye başvuru yapması gerekiyor. Avrupa Birliğinin uzun yıllar önce gündemine aldığı iş sağlığı ve güvenliği konusu üzerinde yapılan çalışmaların ardından çalışanların sağlık durumunu korumak, üretim güvenliği ve işletme güvenliğini sağlamak amacıyla eğitimin tüm dünya ülkelerine yayılması sağlanmıştı.

İş sağlığı ve güvenliği nedir?

İş yerindeki fiziki çevre şartları, çalışma ortamı gibi sebeplerden ötürü işçilerin karşılaşabilecekleri sağlık sorunları ve mesleki sorunların en aza indirilmesi veya ortadan kaldırılması için analizler ve çalışmalar yapılmasına İş Sağlığı ve Güvenliği denir.

İş sağlığı ve iş güvenliğinin tam olarak sağlanabilmesi için iş ortamında oluşabilecek tehlikelerin, sağlığa zararlı olabilecek şartların risk ve tehlike analizleri yapılarak ortadan kaldırılmaları gerekmektedir. İş güvenliğinin sağlanması için alınan tedbirlerle hem işçi, hem işletme, hem de iş yeri korunmuş olur. İş sağlığı ve Güvenliğinin temelini; işçileri iş kazalarından ve meslek hastalıklardan korumak için gerekli önlemleri almak, işçileri bu konuda bilgilendirmek gelmektedir.

İş sağlığı ve güvenliği 4857 sayılı iş kanunu ile de yasal temele dayandırılmıştır. Bu yasada iş sağlığı ve güvenliği hususunda işverenin ve işçilerin yükümlülükleri, ne gibi durumlarda işyerine gerekli cezai yaptırımın uygulanacağı, iş sağlığı ve güvenliğinin işyerinde örgütlü olarak yönetilmesi gibi maddeler yer almaktadır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.