İş değiştirme kararı alan insanların bilmesi gerekenler

15.12.2017
86
İş değiştirme kararı alan insanların bilmesi gerekenler

İnsanlar yaratılış gereği kendini ait olduğu bölgeden çıkınca güvensiz hissetmeye başlamaktadır. Kuşaklara göre aynı iş yerinde çalışma yılları değişse de akıllarda hep aynı sorular yer etmektedir. İş değiştirme kararı nasıl alınır? İş değiştireceğimi ofis arkadaşlarım ve yöneticilerimle nasıl paylaşacağım? Tüm bunların cevabını yazımızda bulabilirsiniz?

Kariyerine yeni başlangıçlar yapmak isteyen herkesin pek çok nedeni vardır. İş çevresinden memnuniyetsiz olma, değerini görememe ve takdir eksikliği gibi insanın temel isteklerini karşılamayan firmalarda özellikle çalışanlar sürekli olarak bir kaçış yolu bulmaya çalışırlar. Kimi zamanda özel hayatlarında yaşanan gelişmeler, taşınma gibi daha bireyin iç dünyasını etkileyen sebepler dolayısıyla kişi çalıştığı iş yerinden veya işinden kaçmaya sebep olacaktır. Eğer sizi motive edeceğine ve bu değişikliğin sizin için artık bir zorunluluk haline geldiğini düşünüyorsanız vereceğimiz tavsiyelere de kulak asın ve kendinizi yeni hayatınıza hazırlayın.

İlk yapılması gereken “ Verdiğin karardan emin misin?” sorusunu kendine sormak ve kesin cevaplar almak

Değişimin ilk adımı olan karar vermek, hazır olup olmadığını bilmek çok önemlidir. İşi bırakmak için sebebiniz ne bunları ilk olarak listeleyin. “İş yerinde kendimi değersiz ve yokmuş gibi hissediyorum.” “ Sorumluluklarımdan sıkılıyor muyum? Beni yoruyor mu ve enerjimi nasıl etkiliyor?” “Bu iş yeri beni köreltiyor mu? Geliştiren yanları yok mu?” sorularını kendinize sorun ve doğru olduğuna inandığınız bir listelemeye gidin. Doğrular, yanlışlarınızı karşılıyorsa işinizi değiştirmek için ilk adımı atabilirsiniz.

Doğru kararı verdiğinize inanıyorsunuz, harekete geçin

Yeni bir iş aramak uzun ve zor bir süreç olabilir ya da işinizi değiştirmek istiyordunuz ve çoktan yeni bir iş buldunuz bile. Şimdi sıra sizi en çok zorlayacak olan dönemde iş arkadaşlarınıza ve yöneticilerinize bunu nasıl söyleyeceksiniz? Eğer iş bulmadıysanız bunu iş arkadaşlarınızla paylaşmanız belki de yeni işiniz için sizlere referans olmalarını sağlayabilir. Güncel bir özgeçmişinizle bu dönem de iş arama sitelerinden ya da profesyonel sosyal ağlardan yardım alabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.