iPhone çalıştıran dokunmatik radyo

iPhone çalıştıran dokunmatik radyo

Pioneer AppRadio bugünün en popüler akıllı telefonlarındaki dokunma ve hareketleri kullanarak pek çok işlevi kontrol edebiliyor.

Pioneer, yeni hayata geçirdiği AppRadio bugünün en popüler akıllı telefonlarındaki dokunma ve hareketleri kullanarak pek çok işlevi kontrol edebiliyor. Özellikle araç içinde güvenli kullanım için tasarlanmış olan 6,1 inç ebadında, sektördeki ilk kapasitif dokunmatik ekrana sahip ürün olma özelliği taşıyor. Ayrıca, güvenlik ve kullanım kolaylığı sağlamak için eller serbest arama olanağı sağlayan dahili Bluetooth özelliği ve isteğe bağlı olarak araca takılabilen arka görüş kamerası için bir giriş de bulunuyor.

AppRadio gücünü, bugünün en güçlü mobil cihazlarının çoğunda olduğu gibi içerdiği yazılımın kolayca güncellenebilmesinden alıyor. Sade ve estetik bir görünüme sahip olan cihazın ön tarafında yalnızca üç tuş takımı bulunuyor; ana sayfa, sesi yükseltme-sesi kısma düğmeleri ve bunlara eşlik eden yüksek çözünürlüklü dokunmatik 6,1 inçlik ekran dikkat çekiyor.

AppRadio’nun potansiyeli, Pioneer AppRadio uygulaması ve uyumlu üçüncü taraf uygulamaları ile bir iPhone veya iPod Touch’a bağlandığı zaman ortaya çıkıyor. Doğrudan kontrol paneline gelen, sürekli genişleyen bir kullanım kolaylığı ve bağlantı olanakları dünyası sunuyor. AppStore’da ücretsiz olarak sunulan Pioneer AppRadio uygulaması, iPhone 4’ün verilerine ve bağlantı olanaklarına erişim sağlayarak kullanıcıların Google Haritalar’ına ulaşmasına ve önerilen uyumlu üçüncü taraf yazılımlarını gerçek zamanlı olarak kullanabilmesine imkan tanıyor.
Google Maps, AppRadio ekranında tüketicilerin alışkın olduğu harita bilgileri ve özellikleri ile görüntülenir. Sistem kullanıcılara; arama, konumlara erişim için kullanılacak yollar, yol talimatlarını görüntüleme ve yer işareti oluşturma ile harita üzerine doğrudan işaret koyabilme olanaklarını da sunuyor.

AppRadio uyumlu uygulamalar yayınlandıkça, Pioneer’in AppRadioiPhone uygulaması kullanıcıları otomatik olarak bilgilendirilerek, AppStore içinde bulunan ilgili sayfaya bir bağlantı sağlıyor. Ayrıca, AppRadio uygulaması da gelecekteki donanım, yazılım ve uygulama uyumluluğu değişikliklerine uyum sağlayacak şekilde güncellenebiliyor.

Bilgisayar bir kilonun altına indi

ASUS dünyanın en ince ve hafif netbook’uEee PC X101 Netbook’u piyasaya sürüyor. 17.6mm’lik ince görünümü ve sadece 920gr ağırlığı ile çantada kolayca taşınabilen X101, yeni MeeGo işletim sistemi ile de kullanıcılarına Facebook, Twitter gibi birçok sosyal paylaşım sitesinde her an online kalabilme imkanı sağlıyor. Böylece çocuklar, gençler ve öğrenciler için de ideal bir ilk PC olma özelliği taşıyor.

Beyaz, kahverengi ve kırmızı renk seçenekleri bulunan, 1 GB RAM, Intel® Atom™ N435 işlemci, 2x USB 2.0 portu, MicroSD Kart okuyucu, dahili web kamerası ve sistemin daha çabuk açılmasını sağlayan 8GB’lık SSD’den alan X101, ASUS SuperHybrid Engine (SHE) Teknolojisi ile de güç tüketimini ayarlayarak daha uzun pil ömrü sunuyor.

Exper iyilik yaptı iyilik buldu

Exper, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte başlattığı çalışma ile Kocaeli içindeki öğrencilere on binleri aşkın sayıda ücretsiz bilgisayar sunmuştu. Şirket, Microsoft’un her yıl Amerika’nın Los Angeles şehrinde düzenlediği “Dünya İş Ortakları Konferansı’nda çocuklara ücretsiz sunulan Bilge Pisi ürünü ile örnek proje geliştiricisi ödülüne layık görüldü.

Steve Ballmer, KevinTurner, JonRoskill başta olmak üzere Microsoft’un üst düzey yöneticilerinin yanısıra dünya genelinde 135 ülkeden 16 bine yakın iş ortağının katıldığı konferansta, Microsoft’un teknoloji vizyonu, stratejileri ve iş ortaklığı yaklaşımına ilişkin çeşitli konular dinleyiciler ile paylaşıldı.

Ödül Exper Pazarlama Direktörü Mert Erinç’e Microsoft Ortadoğu ve Afrika bölge yöneticisi Celine Bremaud tarafından verildi. Microsoft Türkiye OEM’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Çağatay Çopuroğlu, ‘‘Exper’in Bilge Pisi projesi ile örnek gösterilerek ödüllendirilmesi bunun en güzel göstergelerinden biri. Eğitim alanına yeni bir bakış açısı getiren bu proje Türkiye’nin tüm kurumlarında bilginin ve teknolojinin ön plana çıkması ve eğitimin yanısıra, istihdam, sağlık gibi benzeri sorunların, bilişim sektörünün öncülüğünde çözebileceğini açıkça ortaya koyuyor.’’ dedi.

Elektroworld’e gidenler navigasyona ses veriyor

Yolda navigasyon cihazı kullananların en büyük sorunlarından biri yeni bir istikamet belirlemek için cihazın üstüne uzun uzun yazabilmenin imkansız olmasıdır. Araba kenara çekilir ve oldukça uzun bir zaman kaybedilir. MLS firması tarafından tasarlanan Talk & Drive isimli sistemle gidilecek istikamet sesli olarak giriliyor böylece şoförün dikkati de dağılmamış oluyor. Cihazın en önemli özelliklerinden biri de kullanıcıların İngilizce konuşmak zorunda olmaması. Talk & Drive Türkçeyi gayet iyi bir biçimde anlıyor. Cihaz, Ağustos ayının sonuna kadar sadece Electroworld mağazalarında 499 TL’den satışa sunulacak.

Facebook güvenliği güçlendirdi

Artık bir Facebook kullanıcısının başka bir kullanıcı tarafından etiketlendiği bir fotoğraf ya da gönderi, kendi onayı olmadan profilinde görüntülenmeyecek. Yenilenen ayarlara göre herhangi bir kullanıcı bir fotoğraf ya da gönderide etiketlendiğinde bu bilgi kullanıcının bekleyen gönderiler duvarına ekleniyor. Kullanıcı, bekleyen gönderiler duvarındaki etiketlemeleri onaylamayarak kendisinin etiketlenmesini engelleyebiliyor.
Öte yandan herhangi bir etiketi reddeden Facebook kullanıcıları; etiketlenen içeriği profilden kaldırma, etiketleyen ya da içeriği oluşturan kişiye mesaj gönderme veya içeriğin kaldırılmasını talep etme gibi seçeneklere de sahip oluyor.

Bayramlık tablet

10 inçlik dokunmatik ekranı ve 399 liralık fiyatıyla dikatleri çeken MobeeNett, bayrama özel kampanya yapıyor. Bayram öncesi Mobeealanlar GPS anteni, araç askı aparatı, araç şarj cihazı, kulaklık ve ekran temizleme mendilini ücretsiz olarak edinecek. Böylece Mobee bir araç içi cihazı haline dönüşecek. 4,5 saatlik kullanım süresiyle tüm fonksiyonların rahatlıkla kullanılabildiği cihazda e-postalarıtakip edip oyun oynanabilir, video izleyip internetten banka işlemlerinizi yapılabilir, gazete ve e-kitap okuyup aile resimlerini düzenlenebilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.